Nodig:
2 uien
2 tomaten5 aardappelen,in grote blokken snijden
2 wortels, in middelmatige stukken gesneden
halve pompoen, in flinke stukken gesnedenhandje vol doperwtenpaar takjes peterselie, fijn gesneden
paar takjes koriander, fijn gesneden
1 teentjes knoflook
theelepel zout
1/2 tl witte en zwarte peper
1/2 tl saffraan
theelepel komijn
Theelepel paprika poeder
theelepel tomatenpuree
2 el zonnebloemolie
ongeveer 1 liter gekookt water
2 uien
2 tomaten5 aardappelen,in grote blokken snijden
2 wortels, in middelmatige stukken gesneden
halve pompoen, in flinke stukken gesnedenhandje vol doperwtenpaar takjes peterselie, fijn gesneden
paar takjes koriander, fijn gesneden
1 teentjes knoflook
theelepel zout
1/2 tl witte en zwarte peper
1/2 tl saffraan
theelepel komijn
Theelepel paprika poeder
theelepel tomatenpuree
2 el zonnebloemolie
ongeveer 1 liter gekookt water
Bereidingswijze:
Schil een ui en snijd deze in kleine stukjes.
Schil een ui en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de tomaten en haal de zaadje eruit en rasp deze vervolgens.
Snijd de koriander en peterselie stengels fijn.
Schil de knoflookteentje en rasp het vervolgens.
Schil de aardappelen en snijd deze in grote stukken net zoals op de afbeelding
Schil de aardappelen en snijd deze in grote stukken net zoals op de afbeelding
Doe
een scheutje olie in de tajine en fruit hierin de uien. Vervolgens voeg
je de aardappel stukken erbij en roer je het geheel. Voeg daarna de
tomaat, tomatenpuree,koriander, peterselie, knoflook en de kruiden eraan
toe.
Zout doe je naar smaak en roer alles goed door elkaar.
Voeg er vervolgens ongeveer liter water aan toe en de doperwten. De aardappels moeten net onder water staan.
Wanneer de aardappels bijna zacht, gaar zijn leg je de pompoen stukken op de aardappels.
Laat het geheel rustig garen. Duurt ongeveer een halfuurtje.
Wanneer de aardappels bijna zacht, gaar zijn leg je de pompoen stukken op de aardappels.
Laat het geheel rustig garen. Duurt ongeveer een halfuurtje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten