Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Tunesische Viscouscous


Tunesische Viscouscous



Ingrediënten: Gestoomde couscous
450
 g fijne couscous
olijfolie
zachte boter

Ingrediënten voor Viscouscous
2 zoete witte uien
2 teentjes knoflook
150 ml olijfolie
3 el harissa
1 kaneelstokje of 2 theelepels kaneelpoeder
1 el kurkuma
1 el venkelzaad
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 kleine flespompoen
200 ml water
4 stevige witvisfilets met vel

Bereiding:
Bereiding Gestoomde couscous
- Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van de couscouspan.
- Giet de couscous in een grote lage schaal.
- Besprenkel de couscous met circa 200 milliliter warm water, wat zout, 3 eetlepels olijfolie en blijf ondertussen met je handen de korreltjes los wrijven.
- Schep de couscous in het bovenste deel van de pan en stoom de couscous circa 10 minuten.
- Schep de (1x gestoomde) couscous in een grote schaal en laat iets afkoelen.
- Besprenkel de couscous wederom met circa 100 milliliter water en wrijf de korrels los.
- Stoom de couscous weer 10 minuten. Herhaal het los wrijven voor de tweede maal.
- Breng de (2x gestoomde) couscous op smaak met wat zout, en wrijf er wat olijfolie of zachte boter door.
- Stoom de couscous voor de derde en laatste keer 10 minuten.
- Roer voor het serveren met een houten lepel goed los en voeg naar smaak extra boter of smen en eventueel wat zout toe.

Viscouscous
- Pel en snijd de zoete uien in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn.
- Schep ze in een stoofpan of tajine en voeg olijfolie toe. Bak ze op laag vuur circa 10 minuten.
- Voeg ondertussen de harissa, kaneel, kurkuma en venkelzaad toe.
- Voeg daarna de gepelde tomaten toe. Schil de pompoen, snijd doormidden en schep de zaadlijsten eruit.
- Snijd de pompoen in niet te dikke plakjes en voeg toe aan de saus samen met het water en een beetje zout. Gaar circa 15 minuten.
-  Voeg 10 minuten voor het serveren de vis toe, schep er een beetje kookvocht op en gaar mee.
- Meng een grote opscheplepel saus door de couscous. Schep de rest van de saus met de vis op de couscous.



Bron: Nadia en Marijne
24-Kitchen, Grenzenloos Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten