Nodig
Sardine naar eigen hoeveelheid
2 uien, grof gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
paar takjes verse koriander
paar takjes verse peterselie
2 teentjes knoflook
2 theelepels tomatenpuree
zout
peper
komijn
saffraan
paprikapoeder
olijfolie
Bereidingswijze:
Verhit in een ruime koekenpan een scheut olijfolie en begin hier de knoflook te bakken. Je gaat nu ook een bedje maken voor de vissen.
Maak van de uien, paprika en tomaat een bedje. Hou wat ui, paprika en tomaat achter voor straks op de sardines.
Leg op de groentebedje de visjes en bedek ze met de achtergehouden ui, tomaat en paprika.
Daarop strooi je de fijn gesneden koriander en peterselie over. Vervolgens gaan de kruiden erover; zout, peper, komijn, saffraan en de paprikapoeder erover. Verspreid in de saus de tomatenpuree (die lost zelf op)
Laat het geheel op een middelmatig vuurtje, met deksel op de pan, gaar koken.
Let erop dat je niet in de pan gaat roeren wanneer de vissen in de pan zitten. Hierdoor gaan de vissen stuk! Je zou wel voorzichtig kunnen schudden met de pan om zo te controleren dat er niets in de pan in vast verbrand.
Tip wanneer er te weinig vocht in de pan zit kun je een scheutje water bij doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten