Deze taart bestaat uit verschillende lagen.. Ziet er moeilijk uit maar het is best makkelijk om te maken.
Ingrediënten bodem (1e laag):
300 gram Maria biscuit
100 gram gesmolten boter
1 zakje flan- poeder
100 ml melk
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de flan mengsel.
Neem 100 ml melk en meng hierin een zakje flan- poeder in. Leg dit even opzij.
Doe de Maria koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn en doe het in een bak. Meng hierbij de gesmolten boter en roer dit goed door elkaar. Als het nog te droog is giet je een deel van flan- mengsel door de fijngemalen biscuits. Als je er bolletjes van kunt maken kun je de bodem van de springvorm bedekken. Druk het goed aan!
Dit zijn de ingredienten die ik heb gebruikt. De flan poeder kun je kopen bij de Toko |
200 gram roomkaas (ik heb die van de AH gebruikt)
5 stuks La vache qui rit
1 eetlepel fijne suiker
200 ml yoghurt
rest van het mengsel van de flan van de bodemlaag
Bereidingswijze:
Gebruik opnieuw de keukenmachine om de La vache qui rit, roomkaas, suiker, yoghurt en de rest van de flanmengel mooi glad te mixen, doe dit ongeveer 30 seconden.
Schenk de mengsel op de biscuit bodem en zet het in de oven voor 20 minuten op 150 C. Het moet niet bruin worden!
Laat dit afkoelen en als het goed is stijft de cheese bodem op.
Ingrediënten chocolade pudding laag (3e laag):
1 zakje chocolade flan-poeder
500 ml melk
1 eetlepel cacao
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Verwarm de melk in een pannetje.
In een klein kommetje neem je ongeveer 100 ml van de verwarmde melk en voeg je de chocolade flan poeder, suiker en cacao bij. Meng dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg dit chocolade mengsel bij de warme melk dat op het vuur staat en blijf dit goed roeren met een garder om klontjes te voorkomen.
Blijf ongeveer 5 minuten roeren…
Giet de chocolade mengsel op de cheese bodem en laat het afkoelen en opstijven. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Als het hard is geworden kun je beginnen met het voorbereiden van de volgende laag..
Ingrediënten vanille pudding laag (4e laag):
1 zakje vanille flan- poeder-
500 ml melk
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pannetje.
In een klein kommetje neem je ongeveer 100 ml van de verwarmde melk en voeg je de vanille flan poeder, suiker en vanillesuiker bij. Meng dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg dit mengsel bij de warme melk dat op het vuur staat en blijf dit goed roeren met een garder om klontjes te voorkomen.
Blijf ongeveer 5 minuten roeren…
Giet de vanille mengsel op de chocolade pudding en laat het afkoelen en opstijven. Dit duurt ongeveer een half uurtje.
Wanneer ook de bovenste laag goed hard is, is je taart klaar en kun je het versieren. Ik heb er zelf pepernoten opgedaan vond het er wel leuk uitzien :D
Maar je kunt het natuurlijk naar eigen smaak versieren:
Voorbeelden: stukjes fruit, Slagroom, Nootjes, Chocolade kruimels enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten