Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Zeevruchten pizzatjes


Nodig voor het deeg, voor 25 stuks:
400 gram meel
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gist, geweekt in lauw warm water
Snufje zout
Beetje Italiaanse kruiden
Lauw warm water om te kneden

Vulling:
2 uien, in ringen gesneden
1 rode paprika, blokjes gesneden 
1 groene paprika, blokjes gesneden
Zwarte olijven in ringen gesneden
Groene olijven, in ringen gesneden
2 wortels, in schijfjes gesneden.
1 blikje tonijn
Surimi sticks, in blokjes gesneden 
Italiaanse kruiden
Tomaten puree
Geraspte kaas

Bereidingswijze:
Begin met het bereidden van het deeg. Neem een diepe kom en doe hierin de meel, olie, gist, zout, Italiaanse kruiden in. Voegbvervolgens een beetje bij beetje het lauwe water en kneed het tot een zachte en soepele deeg. 
Dek het deed af en leg het op een warme droge plek om het te laten rijzen.

Maak nu de vulling klaar.
Neem een koekenpan en doe hierin een scheutje olie. Bak hierin de uien, wortels en paprika gaar. Breng het op smaak met een beetje zout en Italiaanse kruiden.
Doe de olijven, tonijn, Surimi sticks en kaas

Beleggen van de pizza
Wanneer het deeg gerezen is rol je het deeg uit en steek je er met een ronde uitsteker rondjes uit en leg de rondjes meteen op een beklede bakblik.
Prik er met een vork gaatjes in de rondjes.

Besmeer de rondjes met tomatenpuree. Vervolgens verdeel je de uien-paprika-wortel mengsel over de pizzaatjes.
Daarop verdeel je de tonijn vervolgens de olijven en Surimi stukjes.

Tot slot strooi je er nog een beetje Italiaanse kruiden over en de geraspte kaas.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten