Nodig
3 eigelen
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram boter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gram maizena
1 theelepel bakpoeder
Versiering: 3 chocolade repen
cornflakes, iets gestampt
Bereiding:Neem een kom waarin je het deeg gaat maken. Doe hierin de eigelen, suiker, vanillesuiker, boter en olie samen met mix dit even samen. Voeg vervolgens de maizena en bakpoeder erbij en kneed het tot een zachte deeg.
Maak er kleine bolletjes van en leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Leg de bolletjes niet te dicht bij elkaar want ze gaan in de oven groter worden.
Bak de bolletjes voor ongeveer 20 minuten op 180 graden en in een hetelucht oven op 160 graden.
Wanneer de koekjes gebakken zijn moet je er wel op letten dat ze erg breekbaar zijn.
Laat de koekjes goed afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en dompel de bovenkant van de koekjes in de gesmolten chocolade. Vervolgens rol je de koekjes door de iets fijn gestampte cornflakes en laat de koekjes hard worden.
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram boter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gram maizena
1 theelepel bakpoeder
Versiering: 3 chocolade repen
cornflakes, iets gestampt
Bereiding:Neem een kom waarin je het deeg gaat maken. Doe hierin de eigelen, suiker, vanillesuiker, boter en olie samen met mix dit even samen. Voeg vervolgens de maizena en bakpoeder erbij en kneed het tot een zachte deeg.
Maak er kleine bolletjes van en leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Leg de bolletjes niet te dicht bij elkaar want ze gaan in de oven groter worden.
Bak de bolletjes voor ongeveer 20 minuten op 180 graden en in een hetelucht oven op 160 graden.
Wanneer de koekjes gebakken zijn moet je er wel op letten dat ze erg breekbaar zijn.
Laat de koekjes goed afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en dompel de bovenkant van de koekjes in de gesmolten chocolade. Vervolgens rol je de koekjes door de iets fijn gestampte cornflakes en laat de koekjes hard worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten