500 gram spliterwten
2 kleine uien/ 1 grote ui 1 teentjes knoflook 1 tomaat
2 thee lepels tomaten puree
paar takjes verse peterselie, fijne gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paprikapoeder
komijn
witte peper
zwarte peper
Saffraan
zout
scheut olijfolie (warm) water
Verder:
halve komkommer, in blokjes gesneden
halve rode paprika, in blokjes gesneden
blaadjes sla, klein gesneden
cherry tomaatjes gehalveerd
Bereidingswijze
Breng wat water aan de kook, een laagje in de pan en de rest in een waterkoker (water is dan sneller gekookt).
Giet het gekookte water in de pan en laat het verder koken.
Doe de spliterwten in de gekookte water en laat dit even koken.
Als het goed is, zie je nu wat schuim boven op het water drijven, dit kun je verwijderen met een lepel.
Zet nog eens de waterkoker met water op en voeg deze als het klaar is toe aan de pan of als het water opgenomen is door de erwten.
Ondertussen pel je de uien en knoflook en doe je in een koekenpan en bak dit in een scheut olijfolie.
Snijd de tomaat in grove stukken en voeg het erbij.
Vervolgens voeg je de kruiden er naar smaak bij. Ook de gehakte peterselie, koriander en de tomatenpuree mogen erbij.
Giet hierbij een scheut water en laat het even sudderen.
Voeg het daarna toe aan de pan met erwten. Mix dan alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Wanneer de erwtensoep klaar is voeg je de komkommer, paprika, sla en cherry tomaatjes en laat het geheel even samen koken.
Serveer het warm met Marokkaans brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten