Ik
heb alles een beetje naar gevoel gebruik. Je kunt zelf de hoeveelheid
bepalen als het maar een goede zachte deeg is. Vergelijkbaar als de het
deeg van de lemsemmen.
Nodig:
Meel
lauw water
beetje zout
theelepel gist
Verder:
Zonnebloem olie, om in te bakken en het deeg uit te kunnen drukken
Lange smalle kan (zie foto)
Honing/ poedersuiker
Breiding:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een mooie, zachte deeg van. Vervolgens maak je er kleine balletjes van, ongeveer ter grote van een mandarijn.
Vet de balletjes deeg in met zonnebloem olie, zodat ze niet uitdrogen.
Laat de balletjes even rusten onder een plastic zak, voordat je ze gaat bewerken.
Wanneer ze even gerust hebben druk je de balletjes uit tot een dunne cirkel. Besmeer het deeg tijdens het plat drukken met wat olie om er makkelijk een cirkel van te kunnen maken.
Ondertussen giet je een ruime hoeveelheid olie in de kan waarin je de bloem gaat bakken. Laat de olie heet worden.
Vervolgens probeer je de plat gedrukte cirkel van je werkblad af te halen. Doe dit voorzichtig anders breekt het deeg.
Begin met de randen van je deeg los te maken van je werkblad (let op het rondje mag je niet vasthouden in je hand, alleen losmaken van je werkblad)
Als je het rondje hebt losgemaakt, pak je in het midden van je deeg vast en til je het voorzichtig op. Je krijgt dan een soort van sliert omdat al het deeg bij elkaar komt.
Prik met een vork voorzichtig in het deeg waar je hem vast had en dompel het deeg (onderste boven) in de olie. Als het goed is zet het deeg zich meteen uit! Het kan dan niet breder worden dan de breedte van je kan. Zo blijft het een ronde vorm (bloem vorm) behouden.
Bak het totdat ze mooi goud/bruin zijn.
Laat ze wel even in een papiertje / vergiet uitlekken. Daarna smeer je er honing op of kun je ze bestrooien met poedersuiker.
Succes!
Meel
lauw water
beetje zout
theelepel gist
Verder:
Zonnebloem olie, om in te bakken en het deeg uit te kunnen drukken
Lange smalle kan (zie foto)
Honing/ poedersuiker
Breiding:
Maak van de bovenstaande ingrediënten een mooie, zachte deeg van. Vervolgens maak je er kleine balletjes van, ongeveer ter grote van een mandarijn.
Vet de balletjes deeg in met zonnebloem olie, zodat ze niet uitdrogen.
Laat de balletjes even rusten onder een plastic zak, voordat je ze gaat bewerken.
Wanneer ze even gerust hebben druk je de balletjes uit tot een dunne cirkel. Besmeer het deeg tijdens het plat drukken met wat olie om er makkelijk een cirkel van te kunnen maken.
Ondertussen giet je een ruime hoeveelheid olie in de kan waarin je de bloem gaat bakken. Laat de olie heet worden.
Vervolgens probeer je de plat gedrukte cirkel van je werkblad af te halen. Doe dit voorzichtig anders breekt het deeg.
Begin met de randen van je deeg los te maken van je werkblad (let op het rondje mag je niet vasthouden in je hand, alleen losmaken van je werkblad)
Als je het rondje hebt losgemaakt, pak je in het midden van je deeg vast en til je het voorzichtig op. Je krijgt dan een soort van sliert omdat al het deeg bij elkaar komt.
Prik met een vork voorzichtig in het deeg waar je hem vast had en dompel het deeg (onderste boven) in de olie. Als het goed is zet het deeg zich meteen uit! Het kan dan niet breder worden dan de breedte van je kan. Zo blijft het een ronde vorm (bloem vorm) behouden.
Bak het totdat ze mooi goud/bruin zijn.
Laat ze wel even in een papiertje / vergiet uitlekken. Daarna smeer je er honing op of kun je ze bestrooien met poedersuiker.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten