Nodig:
Fusilli Pasta
wortels, in grote kwarten gesneden
komkommer, in blokjes gesneden
Gele paprika, in blokjes gesneden
snijbonen, in middelgrote stukjes gesneden
Tomaat, in blokjes gesneden
Verse rode bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Groene olijven, in schijven gesneden
1 kleine uit, fijn gesneden
1 blik tonijn op olie
Yoghurt dressing
Bereiding:
Kook in een pan met water de pasta en wortels gaar. Wanneer de pasta en wortels zacht zijn gekookt giet je het af en laat je het afkoelen.
Bereiding van de snijbonen; kook de snijbonen in ruim kokend water met een beetje zout. Breng het water eerst aan de kook en voeg dan de snijbonen eraan toe.
Kook de stukjes ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar.
Bereiding van de rode bieten; maak de rode bieten schoon en leg ze in een pannetje met water, de bieten moeten net onderwater staan. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over. Leg een deksel op de pan en kook de bieten beetgaar, dit kan 40 tot 60 minuten duren.
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn. Giet de gare bieten af en laat ze afkoelen.
Pel vervolgens de vel van de bieten af. Snijd de bieten in blokjes en keg het apart in een bakje.
wortels, in grote kwarten gesneden
komkommer, in blokjes gesneden
Gele paprika, in blokjes gesneden
snijbonen, in middelgrote stukjes gesneden
Tomaat, in blokjes gesneden
Verse rode bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Groene olijven, in schijven gesneden
1 kleine uit, fijn gesneden
1 blik tonijn op olie
Yoghurt dressing
Bereiding:
Kook in een pan met water de pasta en wortels gaar. Wanneer de pasta en wortels zacht zijn gekookt giet je het af en laat je het afkoelen.
Bereiding van de snijbonen; kook de snijbonen in ruim kokend water met een beetje zout. Breng het water eerst aan de kook en voeg dan de snijbonen eraan toe.
Kook de stukjes ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar.
Bereiding van de rode bieten; maak de rode bieten schoon en leg ze in een pannetje met water, de bieten moeten net onderwater staan. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over. Leg een deksel op de pan en kook de bieten beetgaar, dit kan 40 tot 60 minuten duren.
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn. Giet de gare bieten af en laat ze afkoelen.
Pel vervolgens de vel van de bieten af. Snijd de bieten in blokjes en keg het apart in een bakje.
Neem een ruime salade bak en maak de tonijn met de olie los. Voeg hierbij de blokjes komkommer, stukjes tomaat, gele paprika, snijbonen, fijngesneden koriander ui en olijven en meng dit voorzichtig samen.
Als de pasta en wortels afgekoeld zijn. voeg je het toe in de salade bak en breng je het geheel op smaak met de yoghurt dressing en beetje zout.
Als de pasta en wortels afgekoeld zijn. voeg je het toe in de salade bak en breng je het geheel op smaak met de yoghurt dressing en beetje zout.
Serveer de salade in een ruime bord. Tot slot leg je voorzichtig de rode bieten blokjes op de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten