Ingrediënten: Pizza deeg
250 gram bloem
theelepel gist
theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pizza kruiden
Lauw water (ongeveer 150 ml, hangt van je meel af)
Bereiding:
Begin met het gist in lauw water te weken, totdat het gist gesmolten is.
Doe in een kom de bloem, zout, olijfolie, gist, Italiaanse kruiden en meng dit door elkaar.
Voeg dan een beetje bij beetje lauw water bij.
Kneed dit alles tot een soepele en zachte deeg.
Kneed dit deeg ongeveer 10 minuten. Laat dan het deeg ongeveer een half uurtje rijzen op een warme plaats.
Als het deeg aan het rijzen is kun je beginnen de groenten voor op de pizza…
250 gram bloem
theelepel gist
theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pizza kruiden
Lauw water (ongeveer 150 ml, hangt van je meel af)
Bereiding:
Begin met het gist in lauw water te weken, totdat het gist gesmolten is.
Doe in een kom de bloem, zout, olijfolie, gist, Italiaanse kruiden en meng dit door elkaar.
Voeg dan een beetje bij beetje lauw water bij.
Kneed dit alles tot een soepele en zachte deeg.
Kneed dit deeg ongeveer 10 minuten. Laat dan het deeg ongeveer een half uurtje rijzen op een warme plaats.
Als het deeg aan het rijzen is kun je beginnen de groenten voor op de pizza…
Ingrediënten voor de groenten:
Uien, in ringen gesneden
Paprika, in lange stukken
Wortels, in schijfjes
Champignons, schijven gesneden
Pizzakruiden
Zout
Bereiding:
Neem een koekenpan en doe hierin een kleine scheut olie. Laat hierin de uien ringen fruiten, als ze wat glazig gebakken zijn voeg je de paprika, wortels er aan toe. Laat dit even bakken.
Tot slot gaan ook de champignons erbij.
Strooi er pizza-kruiden en zout naar smaak toe. Laat dit bakken totdat al je groenten gaar zijn.
Pizza beleggen:
Nodig:
Gebakken Groenten
Tomatenblik puree
Kaas, geraspt
Groene olijven, in ringen gesneden
Blikje tonijn in olie
Ui, rauw in ringen
Tomaat, in schuiven gesneden
Pizzakruiden, naar smaak
Pizza Beleggen:
- Na het rijzen van je deeg, vet je de bakplaat goed met olie in. Bedek je bakplaat met het deeg of rol het deeg uit tot een ronde vorm.
- Prik met een vork allemaal gaatje in de het deeg (zo voorkom je dat je pizza bol gaat staan tijdens het bakken).
- Smeer op het deeg de tomatenpuree.
- Verdeel de gebakken groenten, rauwe ui en tomaat over het deeg.
- Daarop verdeel je de olijven en tonijn.
- Strooi dan de geraspte kaas erover.
- Tot slot zou je er nog wat pizza kruiden over de kaas kunnen strooien.
Bak je pizza ongeveer 30 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden.
Uien, in ringen gesneden
Paprika, in lange stukken
Wortels, in schijfjes
Champignons, schijven gesneden
Pizzakruiden
Zout
Bereiding:
Neem een koekenpan en doe hierin een kleine scheut olie. Laat hierin de uien ringen fruiten, als ze wat glazig gebakken zijn voeg je de paprika, wortels er aan toe. Laat dit even bakken.
Tot slot gaan ook de champignons erbij.
Strooi er pizza-kruiden en zout naar smaak toe. Laat dit bakken totdat al je groenten gaar zijn.
Pizza beleggen:
Nodig:
Gebakken Groenten
Tomatenblik puree
Kaas, geraspt
Groene olijven, in ringen gesneden
Blikje tonijn in olie
Ui, rauw in ringen
Tomaat, in schuiven gesneden
Pizzakruiden, naar smaak
Pizza Beleggen:
- Na het rijzen van je deeg, vet je de bakplaat goed met olie in. Bedek je bakplaat met het deeg of rol het deeg uit tot een ronde vorm.
- Prik met een vork allemaal gaatje in de het deeg (zo voorkom je dat je pizza bol gaat staan tijdens het bakken).
- Smeer op het deeg de tomatenpuree.
- Verdeel de gebakken groenten, rauwe ui en tomaat over het deeg.
- Daarop verdeel je de olijven en tonijn.
- Strooi dan de geraspte kaas erover.
- Tot slot zou je er nog wat pizza kruiden over de kaas kunnen strooien.
Bak je pizza ongeveer 30 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten