Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Gebakken Sardines

Dit is een andere manier om de sardines te bakken. Het is misschien eerst even oefenen met het fileren van de vissen, maar als je het een paar keer gedaan hebt dan heb je zo onder de knie en verleer je het niet meer.


Ingrediënten:
1 kg verse sardines (voor ong. 3 personen)
Paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 ui, fijne gesneden
Een beetje sap van een citroen
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
beetje saffraan
1 theelepel zwarte en witte peper
1 theelepel
zout
Olie voor frituren
meel


Bereidingswijze:
Begin met het schoonmaken en fileren van de sardines. Ik heb het op een bepaalde manier geleerd, op z´n Marokkaans (ik heb daar ook een filmpje op Youtube gevonden).


***Zie op dit filmpje hoe je de sardines Sardines schoonmaken.

En op dit filmpje  zie je op de manier hoe ik ze schoonmaak (met de hand.
Er wordt wel Frans gesproken, maar ze laat duidelijk zien hoe de sardines schoongemaakt en gefileerd moeten worden.

Maak vervolgens de marinade voor je sardines. Neem een kom en doe daarin een scheutje olie, daarna gaan de anderen ingrediënten erbij; ui, peterselie, koriander, knoflook, citroensap, komijn, paprikapoeder, saffraan, zout, witte en zwarte peper.
Roer dit door elkaar en als het goed is wordt het een papje.

Neem van twee platte sardines en smeer de marinade er goed op en leg dan een de ene sardine op de ander met het huidje aan de bovenkant. Dus de buikjes tegen elkaar aan.
Leg ze dan voor een uurtje in de koelkast zodat de marinade in de vissen kunnen trekken.

Zet een koekenpan op het vuur en vul de koekenpan met een ruime laag olie. Hierin ga je de sardines frituren.
Voordat de sardines in de olie gaan moet je ze eerst door het meel halen en klopt ze daarna even iets af.


Leg de sardines voorzichtig op de warme olie en bak ze mooi goud/bruin.

Succes!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit. Hoe heet dit gerecht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit heeft volgens mij niet echt een speciale naam. Het is een marokaanse recept en daar wordt het ook ‘gebakken sardientje’ genoemd.

    BeantwoordenVerwijderen