Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Couscous stomen

https://foodfriendsforever.files.wordpress.com/2013/06/couscous-stomen.jpg
Foto van foodfriendsforever


Nodig:

Couscous
zonnebloem olie
lauw water
boter

Verder:
couscous stoompan
ruime bak


Bereiding:
De couscous:
Doe wat water in de stoompan/ couscouspan en zet het op het vuur totdat het gaat koken.

Begin met de couscous, doe het in een schaal en giet hierin een scheut zonnebloemolie. Roer dit goed door elkaar totdat alle couscouskorrels in aanraking zijn gekomen met de olie.
Giet daarna lauw warm water over de couscous totdat het helemaal onder staat.
Giet het overtollige water eruit en gier nogmaals water bij de couscous en laat de couscous een tijdje wellen (ongeveer 10 minuten).
Indien het nodig is doe je er nog wat water bij.


Als de couscous al het water heeft opgenomen probeer je de couscous zodanig los te wrijven tussen je vingers dat er losse korreltjes ontstaan. Zorg ervoor dat er geen klontjes in de couscous zitten. Alle couscous korreltjes moeten los zijn.
Wanneer je dat gedaan hebt giet je voorzichtig de couscous in het bovenste deel van de stoompan en laat dit geheel ongeveer 30 minuten stomen.
Haal na 30 minuten de couscous uit de stoompan en doe deze in de schaal. Doe er 2 eetlepels boter bij en roer met een vork door de couscous, op deze manier maak je ook de couscouskorrels ook los. Wanneer de couscous droog aanvoelt sproei je er een glas water bij en meng je dit goed door elkaar.
Herhaal het bovengenoemde proces nog 2 keer. Ondertussen heb je de couscous al 3 keer gestoomd.

Op youtube heb je allerlei filmpjes waarin  wordt je kun zien hoe je de couscous kunt stomen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten