Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Vierkante Bladerdeeg hapjes



Ingrediënten:
1 pakje diepvries bladerdeeg laten ontdooien
250 gram gehakt
2 fijngehakte uien;
1 zak groentenmix (deze kun je in de supermarkt kopen zitten allerlei verschillende groenten in)
1 paprika, middelgrof gesneden
1 bakje champignons, in kleine stukjes gesneden
paar takjes koriander, fijn gesneden
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel witte peper
halve theelepel zwarte peper
beetje saffraan
1,5 theelepel zout
maanzaad


Bereidingswijze:
Verhit in een ruime koekenpan een scheutje olie en rul hierin het gehakt. Wanneer het gehakt bruin kleurt voeg je de gesneden uien eraan toe en bak je dit samen.
Wanneer de uien en gehakt glazig goed gebakken zijn voeg je alle groentes eraan toe en laat dit ongeveer 2 minuten mee stoven.
Vervolgens gaan de kruiden eraan toe, koriander, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan en zout. Proef tussendoor of de smaak in verhouding is.
Laat dit samen gaar bakken. Je kunt beter geen deksel op de pan doen want anders verdampt het vocht niet en worden het bladerdeeg sappig en zacht.

Wanneer het gaar gebakken is laat je dit even afkoelen voordat je gaat vullen.
Neem een vierkante bladerdeeg en doe wat vulling in het midden. Vouw alle hoeken van het deeg naar het midden, iets over elkaar heen en maak het goed vast zodat het niet open gaat in de oven. ter decoratie heb ik een stukje wortel in het midden geplaatst. Maak de gevouwen en gevulde vierkant iets nat met water en strooi hierover wat maanzaad over.

Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 en bak de bladerdeeg vierkanten in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten