Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Pinda Briwat



Nodig:

250 gram ongezouten pinda's, geroosterd en fijn gehakt
100 gram fijne suiker
2 eetlepel boter
1,5 eetlepel mazhar
1 theelepel kaneel
Filodeeg

Verder:
500 gram honing
Sesamzaad

Begin met het roosteren van de pinda´s in een koekenpan. Doe dit op een laag vuurtje.
Vervolgens hak je de pinda's iets fijn, het moet ook niet te grof zijn. Doe dit in een bak en voeg hierbij de fijn gemalen suiker en de overige ingredienten bij.


Snij de fillodeeg in brede repen en besmeer het deeg met wat olie. Leg aan het begin van het deeg een beetje van de pinda mengsel op en vouw er driehoekjes van, maar je kunt er ook staafjes van vouwen.

Leg ze op een bakplaat. Wanneer je alles gevouwen hebt gaan de briwats in de oven op 150 graden. Wanneer ze mooi goud/bruin zijn dompel je ze meteen in honing en bestrooi je ze met sesamzaadjes.


Variatie:
Je zou de gevouwen briwats ook kunnen frituren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten