Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Charmilla met keftaballetjes en ei


Nodig:
2 uien, klein gesneden
4 tomaten, klein gesneden
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paar takjes peterselie, fijn gesneden
3 theelepels tomatenpuree
2 teentjes knoflook
beetje saffraan
1,5 theelepel paprikapoeder
1 theelepel witte en zwarte peper
1,5 theelepel komijn
1,5 theelepel zout
2 eieren, naar eigen hoeveelheid

250 gram gehakt (kan ook meer) marineren met:
1 theelepel Ras elhanout
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
beetje saffraan
fijn gesneden koriander
Meng dit goed door elkaar kneden en maak er kleine bolletjes van.

Bereidingswijze:
Neem een ruime koekenpan met een scheut olie erin en fruit hierin de uien en knoflook. Wanneer de uien glazig gebakken zijn voeg je hierbij de tomaten.
Vervolgens de  zout, peper, paprikapoeder, saffraan, komijn, peterselie en komijn erbij en roer het even goed.
Wanneer er te weinig vocht in de pan is kun je er een klein beetje water toevoegen. Laat dit op een middelmatig vuurtje, met deksel op de pan even koken.

Ondertussen kun je de gehaktballetjes klaar maken.


Voeg de kleine gehaktballetjes toe aan de saus, niet roeren! Zet de deksel weer op de pan en laat het geheel gaar koken. Wanneer het gehakt
gaar is doe je een ei of meer eieren op de gehaktballen en laat je de eieren gaar koken (met een deksel op de pan!)

Ook nu mag je het niet roeren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten