Nodig:
300 gram bonen
1 teentjes knoflook
2 tomaten
1 ui, fijn gesneden
1 wortel, in blokjes
pompoen, in grote stukken gesneden
handje vol doperwten
handje vol sperziebonen, in stukjes gesneden
handje vol rijst
1 eetlepel tomatenpuree
zout
1/4 tl peper
1/4 tl saffraanpoeder
1 el peterselie
1 el koriander
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
water
Bereidingswijze:
Ik heb voor dit recept bonen uit een potje gebruikt. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken en dit dan een dag van te voren weken in water.
Als je gedroogde bonen gaat gebruiken, kook je de bonen totdat ze beetgaar zijn. Giet de bonen af en laat ze even rusten.
Neem een andere pan en doe hier een scheutje zonnebloem olie in. Bak hierin de de gesneden ui en knoflook in. Voeg hierbij de wortelen, zout, tomaat, tomatenpuree, ongeveer 50 cl water en alle kruiden eraan toe.
Breng dit aan de kook op een middelmatig vuurtje.
Ongeveer na 10 minuten voeg je de bonen eraan toe en de rijst en laat dit samen rustig zacht koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten