Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie is een super lekker visgerecht! Klinkt moeilijk om te maken maar valt best mee..
Ingrediënten:
2 schoongemaakte dorade vissen (kun je ook aan de visboer vragen om het voor je te doen)
3 uien
3 wortels (liefst de dikste wortels)
1 paprika
3 aardappelen
tomaten
doperwten
koolraap
koriander
tomaten blokjes uit blik
inktvisringen
krab sticks
halve citroen
peterselie
Kruiden: komijn, paprika poeder en witte en zwarte peper naar smaak
saffraan
zout, naar smaak
zonnebloem olie
olijfolie
mie
Voorbereiden:
Maak de vissen schoon.
Zet wat water aan de kook voor de mie en laat de mie in het kokende water zacht worden. Laat de mie goed uitlekken en straks voeg je hierbij de marinade van de vis door.
Bereiding:
Begin eerst met het maken van de marinade voor de vis en groenten.
Snijd 2 uien, peterselie en koriander fijn en doe dit in een schaal. Voeg hierbij de kruiden, saffraan, zout, citroensap en een scheut zonnebloem olie bij. Roer dit goed door elkaar.
Maak wat sneetjes in de vissen en marineer de vissen goed met gemaakte marinade. Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade. Vul de vis met de gemarineerde mie en maak het dicht met een tandenstoker.
Laat de gevulde vissen in de koelkast marineren. (Om je vis extra lekker te maken kun je de vissen ongeveer twee uur laten marineren in de koelkast).
Voeg hierbij ook de inktvis ringen en laat ze mee marineren.
Als het goed is heb je ook nog wat marinade over dat heb je zo nodig om je groenten te marineren.
Snijd ondertussen de groenten:
Neem de laatste ui en snijd deze in dunne ringen
Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine dikke plakken.
Maak de paprika schoon en snijd deze in plakjes.
Schil de aardappelen en koolraap en snijd ze in grote stukken.
Voeg hierbij de doperwten en de tomaten in plakjes gesneden erbij.
Marineer de groenten met de rest van de vismarinade.
Giet de overgebleven marinade in de schaal / ovenschotel. Doe hierbij ongeveer 100 ml water bij en meng dit even door elkaar.
Bedek de schaal met een deel van de groenten, leg in het midden de dorade. Leg de aardappel stukken, koolraap stukken en inktvis ringen rondom de dorade en versier het met de groenten en olijven. Giet hierover een blik met tomatenblokjes.
Verdeel de eventuele overgebleven marinade en citroensap over het gerecht.
Smeer nog wat olijfolie over de dorades tegen uitdroging in de oven.
Bedek de schaal met huishoudfolie 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Als de groenten zacht zijn is je dorade klaar.
Serveer het met warme Marokkaanse brood.
Tip:
Als het vocht nog erg waterig is kun je het eruit halen en in een apart pannetje even aan de kook brengen zodat het dikker wordt. Als het dikker is geworden giet je het terug over de dorade vis.
Ingrediënten:
2 schoongemaakte dorade vissen (kun je ook aan de visboer vragen om het voor je te doen)
3 uien
3 wortels (liefst de dikste wortels)
1 paprika
3 aardappelen
tomaten
doperwten
koolraap
koriander
tomaten blokjes uit blik
inktvisringen
krab sticks
halve citroen
peterselie
Kruiden: komijn, paprika poeder en witte en zwarte peper naar smaak
saffraan
zout, naar smaak
zonnebloem olie
olijfolie
mie
Voorbereiden:
Maak de vissen schoon.
Zet wat water aan de kook voor de mie en laat de mie in het kokende water zacht worden. Laat de mie goed uitlekken en straks voeg je hierbij de marinade van de vis door.
Bereiding:
Begin eerst met het maken van de marinade voor de vis en groenten.
Snijd 2 uien, peterselie en koriander fijn en doe dit in een schaal. Voeg hierbij de kruiden, saffraan, zout, citroensap en een scheut zonnebloem olie bij. Roer dit goed door elkaar.
Maak wat sneetjes in de vissen en marineer de vissen goed met gemaakte marinade. Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade. Vul de vis met de gemarineerde mie en maak het dicht met een tandenstoker.
Laat de gevulde vissen in de koelkast marineren. (Om je vis extra lekker te maken kun je de vissen ongeveer twee uur laten marineren in de koelkast).
Voeg hierbij ook de inktvis ringen en laat ze mee marineren.
Als het goed is heb je ook nog wat marinade over dat heb je zo nodig om je groenten te marineren.
Snijd ondertussen de groenten:
Neem de laatste ui en snijd deze in dunne ringen
Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine dikke plakken.
Maak de paprika schoon en snijd deze in plakjes.
Schil de aardappelen en koolraap en snijd ze in grote stukken.
Voeg hierbij de doperwten en de tomaten in plakjes gesneden erbij.
Marineer de groenten met de rest van de vismarinade.
Giet de overgebleven marinade in de schaal / ovenschotel. Doe hierbij ongeveer 100 ml water bij en meng dit even door elkaar.
Bedek de schaal met een deel van de groenten, leg in het midden de dorade. Leg de aardappel stukken, koolraap stukken en inktvis ringen rondom de dorade en versier het met de groenten en olijven. Giet hierover een blik met tomatenblokjes.
Verdeel de eventuele overgebleven marinade en citroensap over het gerecht.
Smeer nog wat olijfolie over de dorades tegen uitdroging in de oven.
Bedek de schaal met huishoudfolie 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Als de groenten zacht zijn is je dorade klaar.
Serveer het met warme Marokkaanse brood.
Tip:
Als het vocht nog erg waterig is kun je het eruit halen en in een apart pannetje even aan de kook brengen zodat het dikker wordt. Als het dikker is geworden giet je het terug over de dorade vis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten