Ingrediënten
8 Pita- afbakbroodjes
2 eetlepels Olijfolie
1 blikje tomatensaus
2 uien, gesneden in dunne ringen
champignons, gesneden in plakjes
2 wortels, in dunne schijven.
1 blikje tonijn op olie of water, uitgelekt
200 gram geraspte kaas
Italiaanse pizza kruiden
zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden.
Bevochtig de pita broodjes en snijd ze voorzichtig door midden en leg ze op de bakplaat.
Snijd de uien in dunne ringen en laat dit in een koekenpan fruiten. Snijd ondertussen de wortels in dunne schijven en voeg dit bij de uien. Laat dit even koken.
Voeg tot slot de champignons erbij en laat dit geheel goed bakken.
Wanneer het gaar is strooi je er wat Italiaanse pizza kruiden over en een snufje zout. Laat dit wat afkoelen.
Bestrijk de pita broodjes met tomatenpuree. Leg hierop de uien/wortel mengsel. Verdeel de tonijn in kleine stukjes en verdeel deze over de pita´s. Bestrooi dan er nog wat Italiaanse pizza kruiden op en tot slot met geraspte kaas.
Bak de pita´s ongeveer 8 minuten lichtbruin.
Erg lekker in de ramadan bij de harira!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten