Deze salade bestaat uit een aantal onderdelen.. Van binnen naar buiten;
Rijstsalade
Pasta Salade
In stukjes gesneden komkommer en sla
Aardappel Salade
Rode bieten
Rijst Salade Ingrediënten:
Gekookte witte rijst
Wortels, in kleine blokjes gesneden en gekookt
Blikje tonijn in olie
Blikje maïs
Augurken, in kleine blokjes
Rauwe paprika, in kleine stukjes
Zout
Azijn
Dit is de Yoghurt dressing die ik in deze salade gebruik. Te koop bij Dirk van den Broek en Boni.
Bereiding
Kook de rijst en worteltjes gaar en laat dit afkoelen. Meng in een aparte bak de tonijn, maïs, kleine stukken augurken, rauwe paprika met elkaar. Voeg hierbij de gekookte rijst en worteltjes bij en breng het op smaak met zout en azijn.
Rijstsalade
Pasta Salade
In stukjes gesneden komkommer en sla
Aardappel Salade
Rode bieten
Rijst Salade Ingrediënten:
Gekookte witte rijst
Wortels, in kleine blokjes gesneden en gekookt
Blikje tonijn in olie
Blikje maïs
Augurken, in kleine blokjes
Rauwe paprika, in kleine stukjes
Zout
Azijn
Dit is de Yoghurt dressing die ik in deze salade gebruik. Te koop bij Dirk van den Broek en Boni.
Bereiding
Kook de rijst en worteltjes gaar en laat dit afkoelen. Meng in een aparte bak de tonijn, maïs, kleine stukken augurken, rauwe paprika met elkaar. Voeg hierbij de gekookte rijst en worteltjes bij en breng het op smaak met zout en azijn.
Pasta Salade Ingrediënten:
Pasta fusilla (gekrulde pasta)
Blikje maïs
Blikje tonijn in olie
Yoghurt dressing
Augurken, in stukjes gesneden
Rauwe paprika, in kleine stukjes gesneden
(zout)
Bereiding:
Kook de fusilla gaar en laat het afkoelen. Meng in een andere salade bak de maïs, tonijn, augurken en paprika samen. Voeg de pasta hierbij en breng het op smaak met de yoghurt dressing en eventueel met wat zout.
Pasta fusilla (gekrulde pasta)
Blikje maïs
Blikje tonijn in olie
Yoghurt dressing
Augurken, in stukjes gesneden
Rauwe paprika, in kleine stukjes gesneden
(zout)
Bereiding:
Kook de fusilla gaar en laat het afkoelen. Meng in een andere salade bak de maïs, tonijn, augurken en paprika samen. Voeg de pasta hierbij en breng het op smaak met de yoghurt dressing en eventueel met wat zout.
Aardappel Salade
Gekookte aardappelen
Bak aardappelsalade
Bereiding:
Ik vind zelf de aardappelsalade met mayonaise te machtig. Ik heb dus een aantal aardappelen geschild en in blokken gesneden. Daarna gekookt en toen goed laten afkoelen. Vervolgens heb ik dit met de aardappel salade gemengd tot het een zachte smaak heeft.
Je hoeft het niet te doen…
Gekookte aardappelen
Bak aardappelsalade
Bereiding:
Ik vind zelf de aardappelsalade met mayonaise te machtig. Ik heb dus een aantal aardappelen geschild en in blokken gesneden. Daarna gekookt en toen goed laten afkoelen. Vervolgens heb ik dit met de aardappel salade gemengd tot het een zachte smaak heeft.
Je hoeft het niet te doen…
Buiten rand nodig:
4 bollen rode bieten
Bereiding:
Was en Snijd de bollen rode bieten in grove stukken en leg het aan de buitenkant van het bord/ schaal.
4 bollen rode bieten
Bereiding:
Was en Snijd de bollen rode bieten in grove stukken en leg het aan de buitenkant van het bord/ schaal.
Bord/ schaal opmaken
Decoratie:
zilver uitjes
Komkommer, in dunne plakjes
Sla in dunne reepjes.
Bereiding:
- Begin in het midden. Neem een vierkante vorm (bijv. trommeltje, bakje enz). Druk hierin de rijstsalade in en draai het dan op de schaal.
- Schep om de rijstsalade flinke scheppen pastasalade omheen.
- Om de pasta salade leg je de plakjes komkommer omheen.
- Vervolgens schep je flinke scheppen aardappelsalade omheen. Het hoeft niet allemaal super netjes en strak gelegd te worden. Het is wel mooi al het wat speels ligt.
- Verspreid de gesneden rode bieten om de aardappelsalade heen. Doe dit voorzichtig want de rode bieten geven rode kleur af op de aardappelsalade.
- Tot slot leg je een aantal plakjes komkommer trapsgewijs op de rijstsalade en de zilveruitjes ernaast.
De andere zilveruitjes kun je verspreiden over de hele salade.
Eet smakkelijk!!
Decoratie:
zilver uitjes
Komkommer, in dunne plakjes
Sla in dunne reepjes.
Bereiding:
- Begin in het midden. Neem een vierkante vorm (bijv. trommeltje, bakje enz). Druk hierin de rijstsalade in en draai het dan op de schaal.
- Schep om de rijstsalade flinke scheppen pastasalade omheen.
- Om de pasta salade leg je de plakjes komkommer omheen.
- Vervolgens schep je flinke scheppen aardappelsalade omheen. Het hoeft niet allemaal super netjes en strak gelegd te worden. Het is wel mooi al het wat speels ligt.
- Verspreid de gesneden rode bieten om de aardappelsalade heen. Doe dit voorzichtig want de rode bieten geven rode kleur af op de aardappelsalade.
- Tot slot leg je een aantal plakjes komkommer trapsgewijs op de rijstsalade en de zilveruitjes ernaast.
De andere zilveruitjes kun je verspreiden over de hele salade.
Eet smakkelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten