Een heerlijke en luchtige cake
6 eieren
200 ml zonnebloemmolie
70 gram suiker
1 glas met oortje fijne griesmeel
1 glas oortje bloem
halve zakje bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
100 gram maanzaad
Decoratie:
200 gram naturel roomkaas (heb die van de AH gebruikt)
3 eetlepels poedersuiker (kan meer zijn, want je zelf lekker vind)
1 zakje vanillesuiker
grof gehakte pistache nootjes
Bereiding:
Vet een grote bakblik in met boter.
Mix de eieren heel luchtig tot een romige massa. Tijdens het mixen voeg je een beetje bij beetje de suiker bij.
Voeg hierbij de olie en vanillesuiker bij. Blijf goed mixen!
Tot slot roer je (voorzichtig) met een grote lepel de bloem, griesmeel en bakpoeder bij.
En daarna de maanzaad erbij.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Bereiding van de topping
Mix de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker tot een zachte massa.
Wanneer je cake afgekoeld is, verdeel je de roomkaas massa over je cake.
Strooi er tot slot pistachenootje erover.
Dit is de glas die ik heb gebruikt voor het recept:
Hoelang moet de cake in de oven?
BeantwoordenVerwijderen