500 gram zelfrijzend bakmeel (Koopman)
250 gram margarine (op kamer temperatuur)
2 eieren
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Decoratie:
Abrikozen jam/ Aardbeien jam
Poedersuiker
Bereidingswijze:
- Mix de boter, eieren en de suiker tot een romige massa.
- Voeg hierbij de vanillesuiker en dit dan kort mengen.
- Tot slot voeg en een beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel bij.
- Kneed het tot een zachte en soepele deeg.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
- Bak de koekjes op 180°C ongeveer 15-18 minuten. Let er wel op dat de koekjes wit moeten blijven!
- Dompel de koekjes in poedersuiker.
- Vul dan de ene helft van het koekjes met jam en maak het dicht met een andere koekje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten