Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Vis Loempia




Ingrediënten:
1 pak koolvis, in blokjes snijden
200 gram garnalen
1 zak roerbakmix (500 gram)
2 uien, in halve ringen
zout
paar takjes verse gehakte peterselie
paar takjes vers fijngehakte koriander
Viskruiden (als je het lekker vind, hoeft er niet bij)
50 gram taugé
500 gram loempia deegvellen (zie foto)
Zeer fijne mie, naar eigen hoeveelheid (zie hieronder foto)

Fijne mie

 Loempia vellen die ik altijd voor loempia´s gebruik.
Te koop bij een Marokkaanse/ Turkse Toko.

Bereiding:
Snij de uien in halve ringen en laat dit fruiten  in een koekenpan.
Doe een kleine scheutje zonnebloem olie in de koekenpan en fruit hierin de halve ringen uien.
Voeg vervolgens de roerbakmix en laat dit even goed bakken. Voeg hierbij de blokjes koolvis en garnalen en laat dit op een rustige vuurtje gaar bakken.

Bak ze roerend en breng het op smaak met zout, peper (en viskruiden). Wanneer de groenten gaar zijn voeg de taugé toe, laat het nog even doorkoken en roer het af en toe door elkaar. Tot slot voeg je de overige ingrediënten erbij peterselie, koriander.

Laat dit gaar worden zonder een deksel op de koekenpan! Dit doe je zodat al het vocht van de groenten en vis kunnen verdampen.
Neem van het vuur en laat de groeten mengsel afkoelen in een kom of schotel.

Giet wat water in een pannetje en laat dit koken. Zet dan het vuur uit en leg in het kokende water de fijne mie erin en laat dit gaar worden. Let op mie is binnen enkele minuten al gaar!
Snij of knip de mie een paar keer door en voeg dan mie dan bij de groeten mengsel en roer dit voorzichtig door elkaar.

Visloempia Vouwen:
Leg een vel loempia deeg plat neer en bestrijk het met zonnebloem olie.
Schep één eetlepel groenten/ vismengsel met mie aan de  onderkant van de loempia vel.
Spreid de mengsel tot een lange strook en rol dit op met de loempia vel.
Rol het dan tot een slakkenhuisje en maak het uiteinde vast met een halve tandenstoker.  

Ga zo verder tot alle groent/vis mengsel op is.

Leg de slakkenrondjes op een bakblik en bak ze op 170 °C in de oven tot ze een goud/geel kleurtje hebben.


Warm opdienen met loempia saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten