Ingrediënten:
(de hoeveelheid hangt van het aantal mensen die mee eten)
kip in stukken
scheut zonnebloem olie
scheut olijfolie
aardappelen
uien
wortels
handje doperwten
tuinbonen
tomaat
tomatenpuree
Koriander
Peterselie
zout
Marokkaanse kruiden
theelepel kaneel
Voorbereiding:
Maak de kip schoon en strooi er wat zout op. Maak alvast wat sneeën in de kippen zodat strak de marinade goed in de kip kan intrekken.
Laat de oven alvast voorverwarmen op 250 C.
(de hoeveelheid hangt van het aantal mensen die mee eten)
kip in stukken
scheut zonnebloem olie
scheut olijfolie
aardappelen
uien
wortels
handje doperwten
tuinbonen
tomaat
tomatenpuree
Koriander
Peterselie
zout
Marokkaanse kruiden
theelepel kaneel
Voorbereiding:
Maak de kip schoon en strooi er wat zout op. Maak alvast wat sneeën in de kippen zodat strak de marinade goed in de kip kan intrekken.
Laat de oven alvast voorverwarmen op 250 C.
Bereidingswijze:
Marinade voor de kip en groenten:
Snijd de uien fijn en doe dit in een kom. Voeg hierbij ook de fijngesneden koriander en peterselie, tomatenpuree, Marokkaanse kruiden, saffraan, kaneel, zout en tot slot een scheut olijf olie en zonnebloem olie. Roer dit geheel tot een papje. Pak dan de stukken kip en smeer ze goed in en vergeet niet de sneeën met te vullen. Leg de kippen in een ruime ovenschaal en laat het geheel even intrekken. Ondertussen maken we de groenten klaar.
Snijd de uien fijn en doe dit in een kom. Voeg hierbij ook de fijngesneden koriander en peterselie, tomatenpuree, Marokkaanse kruiden, saffraan, kaneel, zout en tot slot een scheut olijf olie en zonnebloem olie. Roer dit geheel tot een papje. Pak dan de stukken kip en smeer ze goed in en vergeet niet de sneeën met te vullen. Leg de kippen in een ruime ovenschaal en laat het geheel even intrekken. Ondertussen maken we de groenten klaar.
Schil en was de aardappelen en snijd ze dan in grote stukken en leg dit in de marinade kom. Schil en snijd de wortels ook in grote stukken en ze ook in de marinade. Voeg hierbij de doperwten bij.
Roer dit geheel goed door elkaar en giet alles bij de stukken kip in de ovenschaal. Giet in de ovenschaal een scheut water.
Roer dit geheel goed door elkaar en giet alles bij de stukken kip in de ovenschaal. Giet in de ovenschaal een scheut water.
Bedek dan de ovenschaal met huishoudfolie en zorg ervoor dat er geen gaten of open plekken zijn, want anders raakt het zijn stoom kwijt en duurt het alleen langer totdat de kippen gegaard zijn.
Leg het in de oven op ongeveer 200 C en laat het ongeveer 2 uur bakken.
Als je oven marmita gaar is kun je even de folie eraf halen en het ongeveer 15 minuten laten bakken (zo wordt de kip wat krokanter)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten