Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, olijven, amandelen en eventueel gekookte eieren.
Bij de kippen heb ik ook gele rijst geserveerd.
Ingrediënten voor de kip:
1 hele kip, door midden
2 grote ui, fijn gehakt
1/4 bosje koriander, fijn gesneden
1/4 bosje peterselie,mijn gesneden
1 citroen
beetje zout
1 theelepel peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
half zakje saffraan poeder
theelepel kaneel, (kun je ook weglaten)
theelepel rashl hanout
olijfolie
1 á 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Decoratie
amandelen
groene olijven zonder pit
Charmilla:
2 uien, fijn gesneden
1 paprika, fijn gesneden
3 tomaten, fijn gesneden
Tomaten puree
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
Paprikapoeder
Saffraan
Komijn
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Was de kippen goed en laat de kippen even in kokend water koken zodat de kippen echt schoon zijn.
Neem een ruime kom en doe hierin een scheut olie, uien, de kruiden, peterselie, koriander, knoflook en een beetje citroensap en marineer hiermee de kippen. Besmeer ze goed met de marinade. Laat dit even een paar uur intrekken, afgedekt in de koelkast.
Wanneer de kippen lang genoeg gemarineerd zijn leg je de kippen voorzichtig in een ovenschaal. De overige marinade verdeel je over de kippen in de schaal.
Bedek de ovenschaal goed met aluminiumfolie en leg de schaal in een voorverwarmde oven. Laat de kippen rustig bakken in de oven op 200 graden. Controleer na 1,5 uur of de kippen gaar zijn.
Haal de aluminiumfolie van de schaal en besmeer de kippen met boter. Leg de schaal weer terug in de oven en laat de kippen mooi goud/bruin grillen.
Maak ondertussen een charmilla voor de kippen.
Snij de uien in grove stukken en bak dit glazig in een koekenpan. Voeg hierbij de paprika en bak het even samen.
Snijd de tomaten in stukken en voeg het erbij. Breng het op smaak met paprikapoeder, komijn, peper, saffraan en zout.
Dik de saus in de tussentijd in en verwarm de olijven even mee in de saus.
Leg de kippen voorzichtig in een ruime bord en voeg er wat saus met de olijven toe.
Decoreer het daarna met de amandelen en eventueel eieren.
half zakje saffraan poeder
theelepel kaneel, (kun je ook weglaten)
theelepel rashl hanout
olijfolie
1 á 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Decoratie
amandelen
groene olijven zonder pit
Charmilla:
2 uien, fijn gesneden
1 paprika, fijn gesneden
3 tomaten, fijn gesneden
Tomaten puree
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
Paprikapoeder
Saffraan
Komijn
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Was de kippen goed en laat de kippen even in kokend water koken zodat de kippen echt schoon zijn.
Neem een ruime kom en doe hierin een scheut olie, uien, de kruiden, peterselie, koriander, knoflook en een beetje citroensap en marineer hiermee de kippen. Besmeer ze goed met de marinade. Laat dit even een paar uur intrekken, afgedekt in de koelkast.
Wanneer de kippen lang genoeg gemarineerd zijn leg je de kippen voorzichtig in een ovenschaal. De overige marinade verdeel je over de kippen in de schaal.
Bedek de ovenschaal goed met aluminiumfolie en leg de schaal in een voorverwarmde oven. Laat de kippen rustig bakken in de oven op 200 graden. Controleer na 1,5 uur of de kippen gaar zijn.
Haal de aluminiumfolie van de schaal en besmeer de kippen met boter. Leg de schaal weer terug in de oven en laat de kippen mooi goud/bruin grillen.
Maak ondertussen een charmilla voor de kippen.
Snij de uien in grove stukken en bak dit glazig in een koekenpan. Voeg hierbij de paprika en bak het even samen.
Snijd de tomaten in stukken en voeg het erbij. Breng het op smaak met paprikapoeder, komijn, peper, saffraan en zout.
Dik de saus in de tussentijd in en verwarm de olijven even mee in de saus.
Leg de kippen voorzichtig in een ruime bord en voeg er wat saus met de olijven toe.
Decoreer het daarna met de amandelen en eventueel eieren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten