Ingrediënten
200 gram (oud) brood
Halve liter magere melk
1 grote appel
30 gram rozijnen
3 lepels custard
1 ei
2 lepels zoetstoffen/ suiker
kaneel
Eventueel stukjes chocolade
Voorbereiding:
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes.
Was de rozijnen
Zo maak je het:
- Snij het brood in stukken en laat dit in melk met de zoetstof weken.
- Klop het eitje los.
- Doe ongeveer 200 ml melk in een klein pannetje en voeg hierbij de custard. Roer dit goed tot een dikke vla.
- Meng het ei en de vla bij het brood en mix dit tot een gladde massa.
- Voeg de rozijnen, appelstukjes, chocolade stukjes en eventueel kaneel erbij.
- Giet de mengsel in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak het ongeveer 45 minuten op 180 graden.
- Laat de pudding goed afkoelen
Variatie:
Je kunt er ook sinaasappel snippers erdoor doen.
200 gram (oud) brood
Halve liter magere melk
1 grote appel
30 gram rozijnen
3 lepels custard
1 ei
2 lepels zoetstoffen/ suiker
kaneel
Eventueel stukjes chocolade
Voorbereiding:
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes.
Was de rozijnen
Zo maak je het:
- Snij het brood in stukken en laat dit in melk met de zoetstof weken.
- Klop het eitje los.
- Doe ongeveer 200 ml melk in een klein pannetje en voeg hierbij de custard. Roer dit goed tot een dikke vla.
- Meng het ei en de vla bij het brood en mix dit tot een gladde massa.
- Voeg de rozijnen, appelstukjes, chocolade stukjes en eventueel kaneel erbij.
- Giet de mengsel in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak het ongeveer 45 minuten op 180 graden.
- Laat de pudding goed afkoelen
Variatie:
Je kunt er ook sinaasappel snippers erdoor doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten