Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Broodpudding met appel en rozijnen




Ingrediënten
200 gram  (oud) brood
Halve
liter magere melk
1 grote appel
30 gram rozijnen
3  lepels custard
1 ei
2 lepels zoetstoffen/ suiker
kaneel
Eventueel stukjes chocolade

Voorbereiding:
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes.
Was de rozijnen

Zo maak je het:
- Snij het brood in stukken en laat dit in melk met de zoetstof weken.
- Klop het eitje los.
- Doe ongeveer 200 ml melk in een klein pannetje en voeg hierbij de custard. Roer dit goed tot een dikke vla.
- Meng het ei en de vla bij het brood en mix dit tot een gladde massa.
- Voeg de rozijnen, appelstukjes, chocolade stukjes en eventueel kaneel erbij.
- Giet de mengsel in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak het ongeveer 45 minuten op 180 graden.
- Laat de pudding goed afkoelen

Variatie:
Je kunt er ook sinaasappel snippers erdoor doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten