Nodig:
1 zoete appel, in blokjes snijden
halve krop sla, in reepjes snijden**
1 tomaat, in blokjes snijden
halve komkommer, in blokjes snijden
4 kleine aardappeltjes, in blokjes
3 eetlepels doperwten
3 eetlepels rijst
1 wortel, in blokjes
1 limoen
theelepel Italiaanse kruiden
**(Ik heb de kropsla doormidden gesneden en het in reepjes gesneden. Dus niet elk blaadje eraf gehaald en dan snijden maar gewoon de krop door midden en dan die helft in reepjes snijden)
Bereiding:
Breng in een ruime pannetje water aan de kook en doe hierin de blokjes aardappelen, wortels, doperwten en rijst. Laat dit gaar koken. Wanneer het gaar is laat je dit goed afkoelen
Neem een ruime salade bak en doe hierin de in blokjes gesneden appel, tomaat, komkommer en sla. Roer dit voorzichtig even door elkaar.
Als de aardappelen, rijst, wortels en doperwten goed afgekoeld zijn voeg je dit bij de salade bak. Voeg hierbij sap van een limoen (je kunt ook de rasp van de limoen erbij doen) en een theelepeltje Italiaanse kruiden bij.
Roer dit goed door elkaar en proef of het op smaak is, anders moet je wat meer sap of kruiden bij doen.
Voordat je het serveert zet je de salade even in de koelkast.
Succes!
1 zoete appel, in blokjes snijden
halve krop sla, in reepjes snijden**
1 tomaat, in blokjes snijden
halve komkommer, in blokjes snijden
4 kleine aardappeltjes, in blokjes
3 eetlepels doperwten
3 eetlepels rijst
1 wortel, in blokjes
1 limoen
theelepel Italiaanse kruiden
**(Ik heb de kropsla doormidden gesneden en het in reepjes gesneden. Dus niet elk blaadje eraf gehaald en dan snijden maar gewoon de krop door midden en dan die helft in reepjes snijden)
Bereiding:
Breng in een ruime pannetje water aan de kook en doe hierin de blokjes aardappelen, wortels, doperwten en rijst. Laat dit gaar koken. Wanneer het gaar is laat je dit goed afkoelen
Neem een ruime salade bak en doe hierin de in blokjes gesneden appel, tomaat, komkommer en sla. Roer dit voorzichtig even door elkaar.
Als de aardappelen, rijst, wortels en doperwten goed afgekoeld zijn voeg je dit bij de salade bak. Voeg hierbij sap van een limoen (je kunt ook de rasp van de limoen erbij doen) en een theelepeltje Italiaanse kruiden bij.
Roer dit goed door elkaar en proef of het op smaak is, anders moet je wat meer sap of kruiden bij doen.
Voordat je het serveert zet je de salade even in de koelkast.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten