Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Begrir (Marokkaanse Pannenkoek)

 


Ingrediënten:

350 gram meel
150 gram dunne griesmeel
half zakje bakpoeder
snufje zout
1 theelepel gist (weken in een beetje water)
550 ml lauw warm water (kan meer of minder zijn, hangt af van het soort meel dat je gebruikt)

Alleen als je het lekker vind kun je er eventueel ook een ei door het beslag mixen en wat vanillesuiker, maar hoeft niet.

Voorbereiding:
- Laat het gist in een klein scheut water even los  weken.
- Zet wat warm water klaar en doe dit in een pannetje, want straks leg je hier op je beslagkom zodat je beslag warm blijft.

Bereidingswijzen:
- Meel, griesmeel, bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom doen en dit even goed roeren.
- Giet een beetje bij beetje lauw water bij en het gis. Mix dit geheel tot een gladde beslag. Je moet ongeveer 10 minuten goed mixen.
-Tot slot laat je het beslag ongeveer 45 a 1 uur minuten op een warme plek rijzen. (Wat ik altijd doe is de beslagkom in een bak met warm water zetten en dit dat bedekken met een doek.)

- Wanneer je beslag bijna klaar is met rijzen zet je alvast de pannenkoeken pan op het vuur zodat de pan kan opwarmen.
- Giet hierin een beetje beslag en maak er een mooie cirkel van.  Als het goed is komen er vanzelf duizend gaatjes tevoorschijn.
- Laat de begrir mooi goud/bruin worden.
- Wanneer de begrir klaar is smeer je wat roomboter op zodat de begrir soepel en zacht blijft.

Tip:
Het geheim van veel ´oogjes´in de begrir is op hoog vuur beginnen met bakken en langzaam het vuur zachter zetten en de koekenpan na elke pannenkoek goed met koud water om te spoelen totdat het iets afgekoeld is

Succes!!




Variatie: Begrir gevuld met Dadels

Nodig:
250 g dadels
100 g gepelde amandelen
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel oranjebloesemwater
2 theelepels honing
Bereidingswijze:
Haal de pitten uit de dadels en snijd ze in heel kleine stukjes. Plet de amandelen en laat ze op een laag vuurtje lichtbruin worden. Doe de amandelen in een kom en voeg er de dadels, kaneel en het oranjebloesemwater.
Meng de vulling en duw plat met een lepel. Voeg twee eetlepels honing toe en meng opnieuw.
Schep een beetje dadel en amandelenvulling op elk beghrir en rol in sigaarvorm. Besprenkel de pannenkoeken met honing en garneer met gehakte amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten