Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Chocolade Bonbons

 
Nodig:
Handje vol amandelen
3 repen witte chocolade repen
cornflakes, naar eigen hoeveelheid (middelfijn gehakt)

Bereidingswijze:
Begin met het klaar maken van de amandelen, kook in een klein pannetje water en doe hierin de amandelen. Op deze manier laten de amandelen hun schil los en kun je het er zo afhalen.
Droog de amandelen goed af voordat je ze gaat frituren. Verhit in een koekenpan een laagje olie en doe voorzichtig de koekenpan en laat dit op een middelzacht vuurtje bruin bakken.
Vervolgens laat je de amandelen op een keukenpapiertje uitlekken en afkoelen voordat je ze gaat grof hakken. Dit kan in een keukenmachine  maar ook gewoon met een scherp mes.

Smelt de  chocolade au bain mari en voeg hierbij de gemalen amandelen en cornflakes aan toe. Hou een beetje apart voor de garnering.
Let er wel op dat de hoeveelheid in evenwicht is.

Vul de chocolade massa in papierenvormpjes en strooi er nog wat achtergehouden amandelen en cornflakes op.
Laat dit opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten