Nodig:
500 gram spliterwten
1 gele paprika, in blokjes gesneden
halve komkommer, in blokjes gesneden
1 grote wortel, in kleine stukken gesneden
Aantal cherry tomaatjes, halveren
handje vol sperziebonen, klein gesneden
1 grote aardappel, in blokjes gesneden
handjevol doperwten
Kruiden: (naar eigen gevoel)
ketoembar
komijn poeder
paprikapoeder
witte peper
zwarte peper
zout
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Bereidingswijze:Begin met het koken van het water, in een ruime pan, voor de spliterwten.
Neem een andere ruime pannetje met water en kook hierin de stukjes paprika, wortel, sperziebonen, aardappels en doperwten.
Wanneer de erwten gaar en zacht gekookt is pureer je dit glad met de staafmixer. Breng het naar eigen smaak op smaak met de kruiden ketoembar, komijn poeder, paprika poeder, witte peper, zwarte peper, zout en koriander.
Wanneer ook de groenten gaar gekookt zijn giet je ze af.
Doe eerst een goede schep groenten op je bord en de komkommer en cherrytomaten. Schep vervolgens een flinke schep erwtensoep over de groenten, en schep het even om.
Lekker met warm brood en sambal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten