Ingrediënten voor ong. 6/7 stuks:
1 volle kom bloem
1/2 kom fijne smied (griesmeel)
1 theelepeltje verse gist
zout
lauwwarm water
Verder:
gesmolten boter/olie (voor het uitleggen)
ongeveer 2 pakjes roomkaas (Ik heb zelf de AH roomkaas kuipje gebruikt)
honing en amandelpoeder/amandel stukjes of schijfjes/of sesamzaad
Bereidingswijze:
Kneed van deze ingrediënten een soepele deeg (ongeveer 10 minuten het deeg goed kneden)
Vorm kleine ovaalachtige balletjes die ongeveer even groot zijn als een mandarijn.
Laat ze ongeveer 10 minuten rusten (zo zijn ze makkelijker uit te leggen en voorkom je dat ze scheuren)
*Je legt 1 balletje heel dun uit met olie en boter tot 'n rechthoekige vorm. Smeer er ondertussen het deeg goed met boter of olie.
Vul het voorzichtig met roomkaas. De roomkaas moet koud zijn want dan gaat het makkelijker, anders smelt het 'n beetje en plakt het aan je vingers. Leg anders de roomkaas voor 5 minuten in de vriezer.
Rol het deeg dan voorzichtig op. Gebruik er olie en boter bij. Vervolgens draai je het tot een slakkevorm.
Zo bewerk je alle balletjes. (zie foto´s voor de stappen)
Leg ze op een bakblik en laat de meloui in de oven bakken op ongeveer 180 C totdat ze mooi goud/bruin zijn.
Wanneer ze gebakken zijn smeer er dan meteen honing op en bestrooi het amandelpoeder/amandel schijfjes/of sesamzaad/ kokos.. (Wat je zelf lekker vind of in huis hebt ;) )
Serveer ze wanneer ze afgekoeld zijn.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten