Ik heb hier 4 verschillende salades gemaakt, aardappelsalade, rijst salade en sperziebonen/ wortel salade.
Rijst salade
Nodig:
rijst
wortels, in kwarten gesneden
doperwten
maïs
augurken, door midden gesneden en dan plakjes
komkommer, in kleine blokjes gesneden
tomaat, in kleine blokjes gesneden
blikje tonijn
zout
Bereidingswijze:
Kook de rijst, de wortels en de doperwten samen in water en laat het dan afkoelen.
Ondertussen kun je de rest klaar.
Neem een ruime salade bak en maak hierin de tonijn klein. Voeg er de klein gesneden augurken, komkommer, tomaat, maïs eraan toe.
Daarna doe je een beetje bij beetje de rijst erbij, niet te veel. Zorg ervoor dat de verhouding rijs en salade ongeveer het zelfde is.
Breng het op smaak met zout. Je kunt er ook een beetje azijn of de vocht van de augurken toevoegen.
Sperziebonen- wortel salade
Nodig:
Sperziebonen, klein gesneden
wortels, klein gesneden
zout
komijn
olijfolie
Bereidingswijze;
Snijd de sperziebonen en wortels in ongeveer dezelfde grote en kook het samen in een pannetje met water gaar.
Laat het dan even afkoelen en strooi en wat zout en komijn over en een klein scheutje olijfolie.
Bereidingswijze:
Kook de aardappel gaar en laat het even afkoelen. Voeg hierbij de fijn gesneden basilicum, zout en daarna een flinke eetlepel Philadelphia toe.
Als de aardappelsalade iets te droog is kun je de vocht van augurken erbij doen.
Serveer het in een ruime bord of in schalen zoals op de foto.
Als decoratie heb ik een cherry tomaatjes in vieren gesneden en groene druiven gehalveerd en zo leuk versierd.
Rijst salade
Nodig:
rijst
wortels, in kwarten gesneden
doperwten
maïs
augurken, door midden gesneden en dan plakjes
komkommer, in kleine blokjes gesneden
tomaat, in kleine blokjes gesneden
blikje tonijn
zout
Bereidingswijze:
Kook de rijst, de wortels en de doperwten samen in water en laat het dan afkoelen.
Ondertussen kun je de rest klaar.
Neem een ruime salade bak en maak hierin de tonijn klein. Voeg er de klein gesneden augurken, komkommer, tomaat, maïs eraan toe.
Daarna doe je een beetje bij beetje de rijst erbij, niet te veel. Zorg ervoor dat de verhouding rijs en salade ongeveer het zelfde is.
Breng het op smaak met zout. Je kunt er ook een beetje azijn of de vocht van de augurken toevoegen.
Sperziebonen- wortel salade
Nodig:
Sperziebonen, klein gesneden
wortels, klein gesneden
zout
komijn
olijfolie
Bereidingswijze;
Snijd de sperziebonen en wortels in ongeveer dezelfde grote en kook het samen in een pannetje met water gaar.
Laat het dan even afkoelen en strooi en wat zout en komijn over en een klein scheutje olijfolie.
Aardappel salade
Nodig:
aardappels, gekookt
paar takjes verse basilicum fijn gesneden
Philadelphia basilicum
zout
Nodig:
aardappels, gekookt
paar takjes verse basilicum fijn gesneden
Philadelphia basilicum
zout
Bereidingswijze:
Kook de aardappel gaar en laat het even afkoelen. Voeg hierbij de fijn gesneden basilicum, zout en daarna een flinke eetlepel Philadelphia toe.
Als de aardappelsalade iets te droog is kun je de vocht van augurken erbij doen.
Serveer het in een ruime bord of in schalen zoals op de foto.
Als decoratie heb ik een cherry tomaatjes in vieren gesneden en groene druiven gehalveerd en zo leuk versierd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten