Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Feestsalade

Feest Salade
Een feestsalade is alleen echt lekker als het ook echt koud is! Dus veel kan je al een dag van te voren maken... of s'ochtends!
Netjes in bakjes opbergen of borden in de koeling...en dan hoef je alleen wanneer je het wilt op dienen...neer te zetten op de schaal.


Ingrediënten : Voor de rijst
Tonijn
Mais
Augurken
Mayonaise Pot Scharrelei
Kruidenzakje Tuinkruiden
Azijn
Rijst 

Voor de Garnering:
Bieslook
Kropsla
Aardappels
Wortels
Sperziebonen
Tomaten
Komkommer
Surimi
bakje krabsalade (ah)
Hollandse garnalen
Rode bieten
En Zakjes Tuinkruiden
Witlof of Advocado is voor de garnalen.

Bereidingswijze: De rijst
Kook de rijst als op aangegeven op het pakje, meestal is dat 8 minuten dus niet plakkerig!!!
Niet te gaar koken.
Doe de tonijn, mais, en augurken klein stukjes bij de rijst. Meng het door elkaar.

Maak de dressing:
De dressing gaat een paar lepels mayonaise in, wat azijn en een paar van die zakjes van tuinkruiden er bij die maak je met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie zie op de verpakking.
Dit allemaal in een kom samen mengen, en proef ff of het niet te zuur is..of niet te veel mayonaise….

Dat meng je door de rijst met alle ingrediënten die je er al bij hebt gezet.
En je hoofdingrediënt is klaar!!!
In de koelkast zetten want het moet koud geserveerd worden.





Pasta Salade
Fussile color.
Mais
Augurken klein gesneden
Komkommer klein gesneden
Rode ui klein gesneden
Rode paprika klein gesneden
Dit allemaal bij elkaar met mayonaise mengen en een 2 zakjes Italiaanse kruiden er bij van calve. Zie op het pakje (3 water en 3 olie en azijn voor de mayo anders wordt het te dik…)

De Garnering
Snij de bieslook een beetje fijn en zet het apart , dat heb je straks nodig.

Dit allemaal zet je in aparte borden!

Kook de aardappels met schil in een ruim pan met water.
En hij is gekookt als er een mes er door heen kan, dus niet te gaar koken!!
Als de aardappels zijn gekookt moet je er mayonaise en een beetje bieslook er door heen doen

Kook ook gelijk de sperziebonen en wortels die je ook in kleine stukjes hebt gesneden.
Die meng je ook met een beetje koriander en de zakjes tuinkruiden, zie op de verpakking, dat meng je met 3 eetlepels water en drie eetlepels olie per zakje!

De rode bieten kan je klant en klaar kopen, of je haalt die slierten of je haalt die bollen die je alleen nog moet schillen en in blokjes moet snijden.
En dat meng je weer met alleen azijn en beetje olie en beetje zout.

Tomaten en komkommer in kleine blokjes snijden en ook mengen met die zakjes van Tuinkruiden, dus ook per zakje! 3 olie en 3 water.

De Hollandse garnalen, kan je doen hoeft niet, mengen met Mayonaise en heel klein beetje bieslook.

Daarom kan je surimi doen is goedkoop, die verscheur je zeg maar als het ware, trek het uit elkaar en dan heb je slierten.of je pakt een bakje krab salade en snij de surimi in blokjes en mengen...

Dit allemaal kan je in de koelkast doen.
Zodra je gaat vullen, leg op de borden sla der op. Kijk goed of ze schoon zijn en mooi.

Eerst ga je met een vorm rijst in het midden zetten.
En dan kan je gaan beginnen met de garnering om alles rond om te zetten.

De garnalen kan je in een witlof blaadje zetten, ziet er leuk uit of je doet het in een uitgeholde avocado…

Zodra je klaar bent , probeer er voorzichtig plastic zak overheen te doen of folie kijk zelf even en in de koelkast, of een koud plekje.


Met dank aan: Riffia-22

Geen opmerkingen:

Een reactie posten