Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Chocolade & Aardbei Mini Cakejes



Basis Recept voor de Cakjes

Ingrediënten:
Op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes) Basis cupcake

125 gram zachte boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
50 ml melk
2 eieren

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius. Plaats de siliconen bakvorm op de over, maar je kunt natuurlijk ook papieren vormpjes gebruiken. 

Snij de boter in blokjes en mix dit samen met de suiker tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe en mix dit tot een een luchtige massa. Tenslotte voeg je het bakmeel toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
 
Variatie 1: Aardbeien cakejes

 


Ingrediënten (voor 12 cupcakes)                                                                                                    

125 gram zachte boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
50 ml melk
2 eieren
aarbeien

Voorbereiding:
Spoel de aarbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes, laat ze daarna goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius. Plaats de siliconen bakvorm op de over, maar je kunt natuurlijk ook papieren vormpjes gebruiken. 

Bereidingswijze:
Snij de boter in blokjes en mix dit samen met de suiker tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe en mix dit tot een een luchtige massa. Tenslotte voeg je het bakmeel toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Tot slot voeg je de uitgelekte aarbeien erbij en roer je sit goed door erlkaar.

Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.

Variatie 2: Chocolade Cakjes


Ingrediënten:

Op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)
125 gram zachte boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
50 ml melk
2 eieren
2 a 3  eetlepels cacao
chocolade stukjes


Voorbereiding:
Snijd de chocola in kleine stukjes en leg dit even apart. Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius. Plaats de siliconen bakvorm op de over, maar je kunt natuurlijk ook papieren vormpjes gebruiken. 


Bereidingswijze:
Snij de boter in blokjes en mix dit samen met de suiker tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe en mix dit tot een een luchtige massa. Tenslotte voeg je het bakmeel toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Tot slot voeg je de de cacao en de chocolade stukjes erbij en roer je dit goed door elkaar.

Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.

Tip: Je kunt bij deze chocolade cakejes wat stukjes aardbeien toevoegen, is erg lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten