Nodig:
550 ml middel grof griesmeel (had geen weegschaal heb het afgewogen in een maatbeker :D)
scheutje zonnebloemolie
1 zakje vanille suiker
50 gram boter
beetje zout
water
thee lepel gist (geweest in lauw water)
550 ml middel grof griesmeel (had geen weegschaal heb het afgewogen in een maatbeker :D)
scheutje zonnebloemolie
1 zakje vanille suiker
50 gram boter
beetje zout
water
thee lepel gist (geweest in lauw water)
Bereidingswijze:
Meng de griesmeel, zout, vanille suiker, en olie en gist
Voeg lauw water toe tot je een plakkerig bal verkrijgt en laat dit 10 minuten staan zodat het vocht in de griesmeel wordt opgenomen.
Meng de griesmeel, zout, vanille suiker, en olie en gist
Voeg lauw water toe tot je een plakkerig bal verkrijgt en laat dit 10 minuten staan zodat het vocht in de griesmeel wordt opgenomen.
Strooi een beetje griesmeel in de anti-aanbakpan of msega.
Plaats het deegbal in de pan en vorm het tot een grote brood of een aantal kleine
Bak op middelmatig vuur de harsha goudbruin
Draai de harsha om en bak de andere kant ook goudbruin. Ik doe dit met grote platte deksel; eerst de bovenkant van de harscha goed strooien met griesmeel. Zet de deksel erop en draai de koekenpan met harscha om op de deksel en schuif meteen rustig de harscha terug in de koekenpan.
Plaats het deegbal in de pan en vorm het tot een grote brood of een aantal kleine
Bak op middelmatig vuur de harsha goudbruin
Draai de harsha om en bak de andere kant ook goudbruin. Ik doe dit met grote platte deksel; eerst de bovenkant van de harscha goed strooien met griesmeel. Zet de deksel erop en draai de koekenpan met harscha om op de deksel en schuif meteen rustig de harscha terug in de koekenpan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten