Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Marokkaanse Brood (gebakken in de oven)

Marokkaans Brood (uit de oven)
Kost je wel even wat tijd om het te maken maar daarna heb je echt lekkere en vers brood!!
Zeker de moeite waard!

Ingrediënten voor 3 ronde broden:
1 kilo meel
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel gist
lauw warm water

Verder:
Oven
Extra meel


Bereiding:
Begin met het laten weken van de gist in lauw water.
Neem een ruime bak waar je het deeg in gaat kneden. Doe er meel en zout in en roer dit even door elkaar.
Voeg dan het gist en beetje bij beetje het lauwe warm water bij het meel.
 Kneed dit geheel goed samen.

Laat het deeg daarna ongeveer 15 minuten even rusten zodat het vocht opgenomen kan worden door de meel.
Maar ook dat je zo makkelijker kan kneden en het deeg niet plakkerig meer is.

Kneed het na 15 minuten  verder tot het een mooi en zacht deeg is. Kneed het deeg ongeveer 15 minuten lang!
Let er wel op dat je veel kracht erop moet zetten!
 Wanneer het een zacht deeg is geworden laat je het 1 uur op een warme plek rijzen. Totdat het deeg verdubbeld is.
Als het deeg verdubbeld ga je bollen maken van het deeg.

Begin eerst met het invetten van de bakblikken waarin de broden gebakken worden. Vervolgend neem  een groot bord/dienblad en strooi hierop wat meel. Hierin ga je bollen vormen van het deeg en daarna leg je de bol op de ingevette bakblik.

‘Snijd’ met je vingers in het deeg en pak een flink stuk deeg uit. Maak op de bord/schaal het deeg dicht en zo vorm je er dan bollen van. Leg dit op je bakblik en maak het deeg plat tot ongveer 1 cm dik.

Ga zo door totdat al het deeg op is.
Wanneer de bollen steeds terug trekken als je ze plat druk, kun je het beste het deeg even 10 minuten laten rusten voordat je ze weerplat maakt. Wanneer ze iets gerust hebben kun je ze weer makkelijker plat drukken.

Bedek de ronde platte deeg met een schone doek/ andere dienblad en laat het dan weer rijzen voor een 1 uurtje.
Ik heb de oven heel kort warm laten worden en toen meteen uitgezet. Daarna heb ik hierin het deeg laten rijzen.

Wanneer je deeg iets verdubbeld is kun je de oven op 250 graden laten voorverwarmen.

Besprenkel en dep je  brood met wat water en maak er een gaatje in het binnen en leg het in de oven voor ong. 30 minuten op 200 graden.
Wanneer je brood mooi goud/bruin is het klaar.

Als je het brood uit de oven kom laat je het even afkoelen en wikkel het dan in een schone doek zodat je brood niet uitdroogd en hard wordt.

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten