Nodig:
2 uien, in blokken gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
2 wortels, in blokjes gesneden
1/2 kilo mosselen
1 pakje surimi sticks
1 zakje saus van paella (wereld gerechten)
handje vol doperwten
paar sperziebonen, in kleine stukjes
4 kopjes rijst
1 theelepel komijn
1,5 theelepel paprika poeder
Halve theelepel witte peper
halve theelepel zwarte peper
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
Scheut olijfolie
Bereidingswijze:Begin met het schoonmaken van de mosselen, dus goed wassen en het zand verwijderen. Soms wordt niet zo goed gedaan door de fabrikanten.
Kook de mosselen in gekookt water.
De mosselen die open gaan die kun je gebruiken voor je gerecht en de mosselen die tijdens het koken dicht blijven die zijn niet goed en kunnen weg.
Neem een pan en doe hierin een scheut olie en voeg hierbij de uien, rode paprika en het fijn gesneden teentje knoflook.
Voeg daarna de wortels er ook bij en laat het mee bakken. Ook de witte en zwarte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan, peterselie, koriander, tomaten gaan erbij en roer je dit goed door elkaar.
Voeg hierbij 1 liter water bij en daarbij en het zakje saus van paella mix. (je zou ook een visbouillon blokje erbij kunnen voegen).
Voeg hierbij de doperwten en sperziebonen bij en laat dit even samen koken.
Na ongeveer 5 minuten voeg je de rijst eraan toe en de mosselen en laat dit geheel goed samen koken totdat bijna al het vocht is opgenomen door de rijst.
Serveer het meteen!
2 uien, in blokken gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
2 wortels, in blokjes gesneden
1/2 kilo mosselen
1 pakje surimi sticks
1 zakje saus van paella (wereld gerechten)
handje vol doperwten
paar sperziebonen, in kleine stukjes
4 kopjes rijst
1 theelepel komijn
1,5 theelepel paprika poeder
Halve theelepel witte peper
halve theelepel zwarte peper
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
Scheut olijfolie
Bereidingswijze:Begin met het schoonmaken van de mosselen, dus goed wassen en het zand verwijderen. Soms wordt niet zo goed gedaan door de fabrikanten.
Kook de mosselen in gekookt water.
De mosselen die open gaan die kun je gebruiken voor je gerecht en de mosselen die tijdens het koken dicht blijven die zijn niet goed en kunnen weg.
Neem een pan en doe hierin een scheut olie en voeg hierbij de uien, rode paprika en het fijn gesneden teentje knoflook.
Voeg daarna de wortels er ook bij en laat het mee bakken. Ook de witte en zwarte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan, peterselie, koriander, tomaten gaan erbij en roer je dit goed door elkaar.
Voeg hierbij 1 liter water bij en daarbij en het zakje saus van paella mix. (je zou ook een visbouillon blokje erbij kunnen voegen).
Voeg hierbij de doperwten en sperziebonen bij en laat dit even samen koken.
Na ongeveer 5 minuten voeg je de rijst eraan toe en de mosselen en laat dit geheel goed samen koken totdat bijna al het vocht is opgenomen door de rijst.
Serveer het meteen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten