Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Mini Harcha/ thafdath



Ingrediënten:
500 gram griesmeel moyenne

Scheutje olijfolie traditioneel

Zout

5 eetlepels melk

1 eetlepel roomboter
Beetje gist (wellen in de lauw warme melk)

Koud water

Extra:
Msega (Marokkaanse ijzeren pan)

Roomboter

Honing

Jam

Bereidingswijze:
Neem een diepe kom en doe hierin de griesmeel. Giet er een scheut olijfolie bij en meng het losjes met je vingers door elkaar. Vervolgens gaat de melk, roomboter, gist en zout bij en vermeng je het met je vingertoppen door elkaar.

Voeg nu een beetje bij beetje water toe totdat het een samenhangende geheel wordt. Laat het deeg ongeveer 10 à 15 minuten even rusten zodat het vocht opgenomen kan worden door de griesmeel.

Voordat je het deeg op de msega legt vet je de msega iets met boter en bestrooi je er griesmeel op.
Maak van het deeg een kleine ballen ongeveer de grote van een appel. Druk het balletje plat op een bestrooide werkbank en leg het op de msega.
Zet de msega op het vuur en bak het op een middelmatig zacht vuurtje aan beide kanten goud/bruin.

Draai voorzichtig je thafdath om want het is erg breekbaar.

Wanneer je thafdath mooi gebakken is kun je het serveren net roomboter, honing of jam.

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten