Ingrediënten
een pak bladerdeeg
100 g rozijnen
3 appels
70 g suiker
2 el kaneelpoeder
1 el maïzena
1 citroen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 ºC .
Ontdooi het bladerdeeg.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels in een kom. Laat de appelblokjes even staan zodat het allemaal kan intrekken.
Maak de rozijnen schoon en giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels.
Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling op het bladerdeeg. Klap het deeg dicht (van het ene punthoek naar de ander) en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Ontdooi het bladerdeeg.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels in een kom. Laat de appelblokjes even staan zodat het allemaal kan intrekken.
Maak de rozijnen schoon en giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels.
Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling op het bladerdeeg. Klap het deeg dicht (van het ene punthoek naar de ander) en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten