Deze koekjes zien er zeer feestelijk en vooral aantrekkelijk uit! Zeker de moeite waard om ze een keer te maken..
• 500 gram bloem
• 1 eetlepel poedersuiker
• 50 gram gesmolten boter
• 1 theelepel oranjebloesemwater
• 1 ei
• water, om te kneden (hoeveelheid hangt van je meel af)
Vulling
250 gram amandelen, ontvelt, geroosterde en grof gemalen
250 gram gesmolten witte chocolade in een bain-marie
cornflakes grof gemalen (de hoeveelheid kun je zelf bepalen
Garnering
gesmolten donkere chocolade
Bereiding vulling
• Blancheer de amandelen en bak ze vervolgens lichtbruin in olie. Laat het afkoelen.
• Maal de amandelen vervolgens grof.
• Doe in een kom de gehakte amandelen de en grof gemalen cornflakes en roer dit door elkaar. Zorg ervoor dat de hoeveelheid cornflakes en amandelen ongeveer gelijk zijn.
Smelt de witte chocolade in een ruime bak en voeg hierbij een beetje bij beetje de amandel en cornflakes mengsel bij.
Meng alle ingrediënten tot een mooie massa dat niet te zacht is!
Bereiding het deeg
• Doe de bloem in een kom, voeg de poedersuiker, oranje bloem, ei, gesmolten boter en beetje water. Kneed dit goed voor ongeveer een half uurtje tot een zachte deeg. Als het deeg nog kruimelig of hard is doe je er steeds een beetje bij beetje water bij.
• Rol het deeg uit met een deegroller en snijd het in rechthoeken
• Boter de ijshoorn schaaltjes en bedek ze met de rechthoeken van deeg.
• Maak vervolgens met een nekasch strepen (versieren op eigen manier) en leg ze op de op de bakplaat.
Leg ze op een bord om hard te laten worden.
Variatie:
Je kunt er ook voor kiezen om de hoorentjes te versieren met geroosterde, gehakte amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten