Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Charmilla met eieren




Nodig:
2 uien, klein gesneden
4 tomaten, klein gesneden
1 paprika in kleine stukken gesneden
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paar takjes peterselie, fijn gesneden
3 theelepels tomatenpuree
1 teentjes knoflook
beetje saffraan
1,5 theelepel paprikapoeder
halve theelepel witte
halve theelepel zwarte peper1,5 theelepel komijn
1,5 theelepel zout
2 eieren, naar eigen hoeveelheid

250 gram gehakt (kan ook meer) marineren met:
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
beetje saffraan
fijn gesneden koriander
Meng dit goed door elkaar kneden en maak er kleine bolletjes van.

Bereidingswijze:
Neem een ruime koekenpan met een scheut olie erin en fruit hierin de uien, paprika en knoflook. Wanneer de uien en paprika glazig gebakken zijn voeg je hierbij de tomaten.
Vervolgens de  zout, peper, paprikapoeder, saffraan, komijn, peterselie en komijn erbij en roer het even goed.
Wanneer er te weinig vocht in de pan is kun je er een klein beetje water toevoegen. Laat dit op een middelmatig vuurtje, met deksel op de pan even koken.

Ondertussen kun je de gehaktballetjes klaar maken.


Voeg de kleine gehaktballetjes toe aan de saus, niet roeren! Zet de deksel weer op de pan en laat het geheel gaar koken. Wanneer het gehakt gaar is doe je een ei of meer eieren op de gehaktballen en laat je de eieren gaar koken (met een deksel op de pan! Ik heb de eieren verdeeld over de gehaktballen door het heel rustig te roeren. Maar je kan er ook voor kiezen om de eieren heel te houden door ze gaar te laten stomen in de koekenpan met een deksel erop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten