Een zelfgebakken appeltaart blijft toch het aller lekkerste!
Nodig:
1 pak mix voor appeltaart (400 gram)
Ik heb van het merk Belbake gebruikt (Lidl)
Zelf toevoegen bij de mix:
1 ei
75 gram rozijnen
150 gram margarine (koud)
1 kg zacht-zure appels
2 theelepels kaneel
2 thee lepels custard
eetlepel suiker
*** Er moet ook nog 50 gram suiker in, maar ik heb het weggelaten want in de mix zit meer dan genoeg suiker in..
Voorbereiden:
- Wel de rozijnen in warm water en dep ze daarna goed droog,
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een springvorm van 24 cm in met boter. Je kunt de springvorm voor de zekerheid daarna ook eventueel met meel in poederen.
- Schil de appels, verwijder de klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Voeg hierbij de kaneel, rozijnen eetlepel suiker en de custard. Meng dit goed door elkaar laat dit in de koelkast lekker in trekken .
Ondertussen maak je de deeg
Bereiden:
Neem een ruime bak en snijd de boter in kleine blokjes. Voeg hierbij een ei bij en houdt een beetje ei achter voor straks om je appeltaart in te smeren.
Giet hierbij de mix voor appeltaart bij en meng het tot een mooie en soepele deeg.
Als het deeg nog een beetje plakkerig is laat je het even staan of zet je het in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lange, brede plak van een goede dikte. Neem de springvorm en rol (met de rand van de springdeeg) over het deeg. Bekleed de randen van de springvorm met het deeg.
Om de bodem van je taart te maken stempel je met de springvorm op je het deeg en bekleed je de bodem van de springvorm.
Vorm van het overige deeg dunne lange plakken en leg deze kruiselings over de appelmengsel.
Bestrijk de deegreepjes met het overige ei.
Laat de appeltaart ongeveer 30 minuten goed afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
Serveer een heerlijke appelpunt met een toef slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten