Madame Cuisine
Neem snel een kijkje in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!
Madame Cuisine
Bonbons
Ingrediënten:
200 gram gemalen amandelen (amandelpoeder)
300 gram fijn gemalen biscuit (ik heb mariakoek gebruikt)
50 gram boter, op kamertemperatuur
50 gram honing
ongeveer 60 gram crème fraîche
1 zakje vanille suiker
thee lepel bakpoeder
Decoratie:
Chocolade wit en bruin
cornflakes/ kokos/ grof gemalen amandelen (naar eigen keuze)
Bereiding
Maal de amandelen en de Maria koekjes helemaal fijn en doe dit in een kom.
Voeg hierbij dan de vanillesuiker en bakpoeder bij en meng dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten, boter, honing en crème fraîche erbij. Het moet een vaste mengsel worden waarvan je bolletjes van kunt maken. Als het mengsel uit elkaar valt doe je er wat meer crème fraîche bij.
Maak van het mengsel allemaal kleine bolletjes van en leg het op een plaat.
Smelt de bruine chocolade au bain Marie. En smelt de witte chocolade in een plastic zak je zodat je er straks strepen op de bolletjes kunt maken.
Smeer/ dompel de bolletjes in de bruine chocolade. Als je er een paar in de chocolade hebt ondergedompeld kun je de witte chocolade strepen op maken. Leg het dan meteen in een papiertje zodat ze daar kunnen opstijven.
Je kunt ook de chocolade bolletjes meteen in de papiertjes leggen en dan wat gekruimelde cornflakes op strooien of kokos.
Je kan het eigenlijk naar eigen keuze versieren.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten