Ingrediënten:
3 uien
2 tomaten
Paar takjes verse koriander, fijn gehakt
Paar takjes verse peterselie, fijn gehakt
3 wortels
Scheut Olijf olie
Scheut zonnebloem olie
Witte rozijnen
Kikkererwten
Groene olijven, pitloos
Kruiden:
Beetje safraan
1 theelepel komijn
halve theelepel zwarte peper
Halve theelepel witte peper
halve theelepel paprika poeder
zout naar smaak
Verder:
Een pan met gekookt water
Scherpe mes
Bereidingswijze;
Zet een pan gekookt water op een vuurtje.
Ondertussen maak je de takrisht schoon, haal je alle vet resten en viezigheid van de takrisht af dit doe je met je hand.
Dompel daarna de takrisht in gekookt water maar LET OP! laat de takrisht niet te lang in het gekookt water ongeveer 10 tot 15 seconden.
Leg de takrisht op een plankje en haal met een scherp mes al het viezigheid van de takrisht af dus al dat bruine gedeelte. Dit doe je door er over heen te gaan met een mes. Ga net zolang door totdat de takrisht helemaal schoon en wit is.
Daarna was je de takrisht goed en snijd je het in vierkantjes. Je zet weer een pan met gekookt water klaar en doet daar alle takrisht in.
Je snijd de twee uien in grove stukken en gooit ze erbij. Ook doe je er een beetje koriander en peterselie bij.
Dit laatje ongeveer 1 uur tot 3 kwartier koken.
Als je dit hebt gedaan gooi je de takrisht in een vergiet. Je haalt alle resten van de uien, peterselie en koriander eruit en was het eventueel met warm water.
Daarna neem je een andere pan en doe hierin een scheut olijfolie en zonnebloemolie in. Leg hierin de takrisht en voeg hierbij de de tomaat, ui en wortels, koriander en peterselie bij. Voeg er vervolgens de kruiden erbij en doe er wat gekookte water bij. Laat het geheel ongeveer 1,5 uur pruttelen. Kijk ondertussen ook of er genoeg vocht in de pan zit, anders brand het aan.
Als je takrisht bijna gekookt is voeg je er de rozijnen, kikkererwten en olijven aan toe.
Vergeet niet de rozijnen van de voren, ongeveer een half uurtje, in warm water te weken.
Proef eventueel de smaak en kijk of er nog zout bij moet.
Serveer de takrisht in een ruime bord en serveer het met Marokkaans brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten