Bodem
200 gram thee biscuit koekjes (koek keuzen naar eigen smaak)
80 g boter
Vulling
1 vanillestokje
900 gram verse roomkaas
250 g suiker
115 g zure room
5 eieren
30 g bloem
Garnering
250 g aardbeienjam
1 bakje verse aardbeien
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem.
Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien met de aardbeienjam en bestrijk de taart ermee.
Cheese cake |
Bron: Rudolfs Bakery
Geen opmerkingen:
Een reactie posten