1 kg meel
1 theelepel zout
1 theelepel gist
zonnebloemolie
water (30cl)
1 theelepel zout
1 theelepel gist
zonnebloemolie
water (30cl)
Bereidingswijze
Plaats de gist in een glas water zodat het langzaam kan oplossen.
Plaats het meel op het aanrechtblad of in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het opgeloste gist en ook het zout. Meng het geheel goed door elkaar en voeg er af en toe een scheutje water aan toe.
Plaats het meel op het aanrechtblad of in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het opgeloste gist en ook het zout. Meng het geheel goed door elkaar en voeg er af en toe een scheutje water aan toe.
Blijf het geheel voor ongeveer 10 a 15 minuten kneden (traditioneel gebeurt dit met de handpalm en daarna met de vuist) tot het een soepel en glad geheel is. Vergeet vooral niet af en toe wat water aan toe te blijven voegen.
Als het deeg soepel is, dek je het af met een keukendoek zodat het een uur kan rijzen.
Schenk wat zonnebloemolie in een koekenpan en laat het langzaam op temperatuur komen.
Vet je handen in met zonnebloemolie en neem een stukje deeg ter grootte van een appel en maak daar een bol van. Maak in het midden een opening met je vinger zo groot als een euro en plaats het in de pan. Bak de Sfenj aan beide zijdes tot het mooi goudbruin gekleurd is.
Vervolgens kun je de Sfenj warm serveren.
Je kan de sfenz ook versieren met wat kokos, honing, amandelschijf, chocolade enz.. Wat je zelf lekker en mooi vindt ;)
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten