Ingrediënten:
1 ui, stukjes gesneden
1 tomaat, stukjes snijden
halve paprika
paar takjes verse koriander, fijn gehakt
paar takjes verse peterselie, fijn gehakt
eetlepel tomatenpuree
komijn
peper
paprika poeder
zout
saffraan
aantal ansjovis
aantal grote garnalen, met schil
paar kleine geschilde garnalen
olijfolie/ zonnebloemolie
Bereiding:
Begin met het schoonmaken van de ansjovis. Haal de graat en kop weg..
Het is wel een priegel werkje, maar het lukt wel.
Doe een scheut olijfolie/ zonnebloem olie in de koekenpan.
Fruit de gesneden ui in een koekenpan. Voeg hierbij de gesneden paprika en laat dit samen even bakken.
Vervolgens voeg je de tomaten stukjes, tomatenpuree, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan, zout, koriander en peterselie erbij.
Leg hierop de ansjovis, kleine garnalen en de grote garnalen op. Giet hierbij een scheutje water bij en doe er een deksel op.
Zet het vuur op de laagste stand en laat het geheel rustig koken, met een deksel erop. Op deze manier laten de vissen en tomaat vocht vrij dat erg lekker is..
Wanneer je vissen gaar zijn is je charmila ook klaar.
Serveer het met vers (marokkaans) brood.
Succes!
1 ui, stukjes gesneden
1 tomaat, stukjes snijden
halve paprika
paar takjes verse koriander, fijn gehakt
paar takjes verse peterselie, fijn gehakt
eetlepel tomatenpuree
komijn
peper
paprika poeder
zout
saffraan
aantal ansjovis
aantal grote garnalen, met schil
paar kleine geschilde garnalen
olijfolie/ zonnebloemolie
Bereiding:
Begin met het schoonmaken van de ansjovis. Haal de graat en kop weg..
Het is wel een priegel werkje, maar het lukt wel.
Doe een scheut olijfolie/ zonnebloem olie in de koekenpan.
Fruit de gesneden ui in een koekenpan. Voeg hierbij de gesneden paprika en laat dit samen even bakken.
Vervolgens voeg je de tomaten stukjes, tomatenpuree, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan, zout, koriander en peterselie erbij.
Leg hierop de ansjovis, kleine garnalen en de grote garnalen op. Giet hierbij een scheutje water bij en doe er een deksel op.
Zet het vuur op de laagste stand en laat het geheel rustig koken, met een deksel erop. Op deze manier laten de vissen en tomaat vocht vrij dat erg lekker is..
Wanneer je vissen gaar zijn is je charmila ook klaar.
Serveer het met vers (marokkaans) brood.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten