Ingrediënten:
5 eieren
2 (oortjes) glazen suiker
125 ml zonnebloem olie
125 ml melk
4 (oortjes) glazen meel
2 zakjes bakpoeder
1 zakje vanille suiker
Rasp van citroenschil
Stufje zout
Verder:
3 sappige appels
Kaneel
Amandel schaafsel
Stroopwafels in stukjes gesneden
Voorbereiding:
Schil de appels en snijd ze door de helft, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in dunne plakjes. Meng dit samen met ongeveer een thee lepel kaneel en leg dit in de koelkast.
Snij of breek de stroopwafels in kleine stukken en leg dit even opzij.
Vet de bakvorm alvast in en strooi er een laagje meel op, zodat de cake niet zal plakken in de vorm. Je kunt de vorm ook bedekken met bakpapier.
De cake
Vermeng de bloem met bakpoeder en snufje zout en zet dit opzij.
Mix de eieren heel goed tot een schuim massa (ongeveer 10 minuten alleen mixen). Voeg daar de olie, melk en suiker aan toe en klop dit goed tot een luchtige massa (ongeveer 15 minuten).
Doe de citroen schil rasp erbij.
Vervolgens voeg je de vanillesuiker erbij en een beetje bij beetje de meel/bakpoeder bij terwijl je met een grote lepel luchtig roert. Voeg hierbij ook de helft van de stukjes stroopwafels bij.
Niet te lang roeren wanneer al je meel inzit, want zo wordt de cake niet lekker luchtig!
Giet het beslag in een vorm en stop dan de plakjes appel ertussen. Let erop dat je de appels schijfjes niet plat neerlegt, want dan zal de cake niet goed bakken.
Strooi tot slot de amandel schaafsel en de stroopwafel stukjes over de cake.
Als je van kaneel houd kun je ook nog wat kaneel op de cake strooien
Bak de cake op 160 C in de oven totdat hij gaar is.
5 eieren
2 (oortjes) glazen suiker
125 ml zonnebloem olie
125 ml melk
4 (oortjes) glazen meel
2 zakjes bakpoeder
1 zakje vanille suiker
Rasp van citroenschil
Stufje zout
Verder:
3 sappige appels
Kaneel
Amandel schaafsel
Stroopwafels in stukjes gesneden
Voorbereiding:
Schil de appels en snijd ze door de helft, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in dunne plakjes. Meng dit samen met ongeveer een thee lepel kaneel en leg dit in de koelkast.
Snij of breek de stroopwafels in kleine stukken en leg dit even opzij.
Vet de bakvorm alvast in en strooi er een laagje meel op, zodat de cake niet zal plakken in de vorm. Je kunt de vorm ook bedekken met bakpapier.
De cake
Vermeng de bloem met bakpoeder en snufje zout en zet dit opzij.
Mix de eieren heel goed tot een schuim massa (ongeveer 10 minuten alleen mixen). Voeg daar de olie, melk en suiker aan toe en klop dit goed tot een luchtige massa (ongeveer 15 minuten).
Doe de citroen schil rasp erbij.
Vervolgens voeg je de vanillesuiker erbij en een beetje bij beetje de meel/bakpoeder bij terwijl je met een grote lepel luchtig roert. Voeg hierbij ook de helft van de stukjes stroopwafels bij.
Niet te lang roeren wanneer al je meel inzit, want zo wordt de cake niet lekker luchtig!
Giet het beslag in een vorm en stop dan de plakjes appel ertussen. Let erop dat je de appels schijfjes niet plat neerlegt, want dan zal de cake niet goed bakken.
Strooi tot slot de amandel schaafsel en de stroopwafel stukjes over de cake.
Als je van kaneel houd kun je ook nog wat kaneel op de cake strooien
Bak de cake op 160 C in de oven totdat hij gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten