Ingrediënten: Pizza deeg
250 gram bloem
theelepel gist
theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pizza kruiden
Lauw water (ongeveer 150 ml, hangt van je meel af)
Bereiding:
Begin met het gist in lauw water te weken, totdat het gist gesmolten is.
Doe in een kom de bloem, zout, olijfolie, gist, Italiaanse kruiden en meng dit door elkaar.
Voeg dan een beetje bij beetje lauw water bij.
Kneed dit alles tot een soepele en zachte deeg.
Kneed dit deeg ongeveer 10 minuten. Laat dan het deeg ongeveer een half uurtje rijzen op een warme plaats.
Als het deeg aan het rijzen is kun je beginnen met de tomaten- gehaktsausje en de groenten voor op de pizza…
Ingrediënten voor tomaten- gehakt saus:
Gehakt
uien, fijn gehakt
tomaat, fijn gehakt
tomatenblik puree
Pizza Kruiden
zout
Bereiding:
Doe een klein scheut olie in de koekenpan en maak hierin het gehakt helemaal fijn. Voeg hierbij de fijngehakte uien en laat dit even goed fruiten.
Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenblik bij. Als het goed is wordt het een tomaten papje met gehakt.
Voeg tot slot zout en pizzakruiden naar smaak toe en laat rustig bakken.
Gehakt
uien, fijn gehakt
tomaat, fijn gehakt
tomatenblik puree
Pizza Kruiden
zout
Bereiding:
Doe een klein scheut olie in de koekenpan en maak hierin het gehakt helemaal fijn. Voeg hierbij de fijngehakte uien en laat dit even goed fruiten.
Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenblik bij. Als het goed is wordt het een tomaten papje met gehakt.
Voeg tot slot zout en pizzakruiden naar smaak toe en laat rustig bakken.
Ingrediënten voor de groenten:
Uien, in ringen gesneden
Paprika, in lange stukken
Wortels, in strookjes/ schijfjes
Champignons, schijven gesneden
Courgettes, in schijven gesneden
Pizzakruiden
Zout
Bereiding:
Neem een koekenpan en doe hierin een kleine scheut olie. Laat hierin de uien ringen fruiten, als ze wat glazig gebakken zijn voeg je de paprika, wortels er aan toe. Laat dit even bakken.
Tot slot mogen ook de champignons en courgettes erbij.
Strooi er pizza-kruiden en zout naar smaak toe. Laat dit bakken totdat al je groenten gaar zijn.
Pizza beleggen:
Nodig:
De gemaakte tomaten- gehakt saus
Gebakken Groenten
Tomatenblik puree
Kaas, geraspt
Olijven, in ringen gesneden (groene olijven kunnen ook)
Pizzakruiden, naar smaak
Pizza Beleggen:
- Na het rijzen van je deeg, vet je de bakplaat goed met olie in. Bedek je bakplaat met het deeg of rol het deeg uit tot een ronde vorm.
- Prik met een vork allemaal gaatje in de het deeg (zo voorkom je dat je pizza bol gaat staan tijdens het bakken).
- Smeer op het deeg de tomatenpuree.
- Verdeel de gebakken groenten over het deeg.
- Daarop verdeel je het tomaten- gehakt sausje erover.
- Strooi dan de olijven en geraspte kaas over de groenten.
- Tot slot zou je er nog wat pizza kruiden over de kaas kunnen strooien.
Bak je pizza ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Succes!
Nodig:
De gemaakte tomaten- gehakt saus
Gebakken Groenten
Tomatenblik puree
Kaas, geraspt
Olijven, in ringen gesneden (groene olijven kunnen ook)
Pizzakruiden, naar smaak
Pizza Beleggen:
- Na het rijzen van je deeg, vet je de bakplaat goed met olie in. Bedek je bakplaat met het deeg of rol het deeg uit tot een ronde vorm.
- Prik met een vork allemaal gaatje in de het deeg (zo voorkom je dat je pizza bol gaat staan tijdens het bakken).
- Smeer op het deeg de tomatenpuree.
- Verdeel de gebakken groenten over het deeg.
- Daarop verdeel je het tomaten- gehakt sausje erover.
- Strooi dan de olijven en geraspte kaas over de groenten.
- Tot slot zou je er nog wat pizza kruiden over de kaas kunnen strooien.
Bak je pizza ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten