Nodig:
Bulger, hoeveelheid naar keuze
1 komkommer, in blokjes snijden
1 tomaat, in blokjes snijden
2 wortels, in kleine blokjes snijden
doperwten
maïs
zilver uitjes
augurken, in stukjes snijden
2 aardappelen, in blokjes snijden
paar takjes verse peterselie, fijn hakken
zout
Bulger, hoeveelheid naar keuze
1 komkommer, in blokjes snijden
1 tomaat, in blokjes snijden
2 wortels, in kleine blokjes snijden
doperwten
maïs
zilver uitjes
augurken, in stukjes snijden
2 aardappelen, in blokjes snijden
paar takjes verse peterselie, fijn hakken
zout
Bereidingswijze:
Doe de bulgur in een diepe schaal en voeg hier nét boven de bulgur kokend water toe en dek het af. (3 minuten laten intrekken).
Doe een flinke laag water in een pan en laat dit koken. Ondertussen kun je de wortels en aardappelen schillen en het in bokjes snijden. Voeg dit in het kokende water. Hierbij kun je ook de doperwten toevoegen en het samen gaar koken.
Neem een salade bak en doe hierin de in blokjes gesneden komkommer, tomaat, augurken in. Voeg hierbij de maïs, zilver uitjes en de fijn gesneden peterselie.
Roer de bulgur goed om en proef of het gaar is. Wanneer je bulger niet gaar is moet je er wat kokend water bij doen en het weer laten staan.
Giet de wortels, aardappelen en doperwten af en laat het afkoelen. Wanneer het afgekoeld voeg je het bij de saladebak met komkommer, tomaat enz.. Tot slot voeg je de bulger erbij totdat het een mooi, goed verdeelde geheel is.
Roer dit goed om en breng het op smaak met zout.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten