Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Bladerdeeg hapjes



Ingrediënten:
4 grote paprika's in verschillende kleuren
5 uien
1 bakje champignons

1 kg zeevruchtenmix
zout
sambal
saffraan
 peterselie
paprikapoeder
800 gram koolvis
2 pakken bladerdeeg
melk om te bestrijken

Bereiding:
Neem een koekenpan en doe hierin vleugje olijfolie/zonnebloemolie. Doe hierbij de paprika's uien en champignons (alle gewassen en in blokjes gesneden) en kruid geheel met zout, sambal, saffraan, peterselie en paprikapoeder.

Het geheel mag best pittig zijn. Bak de groentes bijtgaar. Voeg daaraan toe de gewassen zeevruchtenmix en blijf roeren. Dit alles is heel snel gaar. Als gaar is, even proeven, kijken of zout en sambal in orde is, zo niet, toevoegen

Tip:
Ben altijd zuinig met kruiden die pittig zijn of met zout. Als je te weinig hebt. Kun je altijd meer doen, als je teveel hebt is het moeilijk om het terug te draaien.

Als alles gaar en naar smaak is, in vergiet uit laten lekken. Vang saus op en doe die terug in de koekenpan. Doe hier verse/ontdooide koolvis bij en bak gaar. Voeg hier saffraan en zout (eventueel peper, hoeft niet) toe. Laat dit ook uitlekken als het eenmaal gaar is.
Als alles afgekoeld en uitgelekt is, mix je geheel samen, dit is je vulling. Neem de bladerdeeg en snijd ze in 4 s vierkantjes. Leg wat vis mengsel in het midden niet en plak 2 punten van de bladerdeeg tegen elkaar. Werk zo alle bladerdeeg af.
Eenmaal klaar bestrijk je ze met melk.
Bak je de hapjes op 200 graden bruin in oven. Kan zowel warm als koud geserveerd worden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten